Sutkinja Kršul promaknuta

SUTKINJA Ivana Kršul, javnosti poznata po izdavanju "potvrda o nevinosti" nagrađena je za svoj angažman promaknućem u sutkinju Županijskog suda u Zagrebu.
 

Državno sudbeno vijeće, koje je odlučilo nagraditi trud sutkinje Kršul, sastoji se od jedanaest članova koje bira - Hrvatski sabor.
 
Potvrde o nevinosti
 
Kontroverzna sutkinja aferu oko prodaje Večernjeg lista proglasila je nepostojećom, prihvativši izjavu sudionika afere Ivića Pašalića te odbila kao dokaz transkripte iz Ureda predsjednika, a koje je kao autentične prihvatio i sud u Haagu.
 
Vesnu Balenović tijekom slučajnog susreta Kršulica je zamolila da se ispriča Liniću, jer bi si time "olakšala život", dodavši kako je "glupa ne učini li to".

U procesu koji je protiv novinarke Latinice Ljubice Letinić podigao Žarko Peša, Kršul je presudila protiv novinarke, odnosno opomenula ju je, iako ju je drugi sudac zbog istog slučaja oslobodio.

Ivana Kršul "potvrde o nevinosti" izdala je među ostalim Iviću Pašaliću, Slavku Liniću i Miomiru Žužulu. Upravo mjesec dana nakon presude u korist Miomira Žužula, obrazloženjem presude iz kojeg je bilo evidentno kako nije niti pročitala spis, Sudbeno vijeće odlučilo je promaknuti je.

Korupcija? Ma ne

Da smo zlonamjerni pomislili bismo da su politički moćnici sutkinji od povjerenja odlučili uzvratiti uslugu.

Ovako nam ostaje zaključiti kako je Sudbeno vijeće nagradilo rijedak talent za donošenje presuda bez čitanja spisa, a poznato je da tzv. intuitivno presuđivanje značajno ubrzava sudske procese i time nas približava EU.

Pročitajte više