sutra radijski dan europskih kultura

Drugi program Hrvatskoga radija i još 92 europske radijske postaje sutra će razmjenom programa u eteru prvi put zajednički obilježiti "Radijski dan europskih kultura".

Od 9 do 22 sata Hrvatski će radio emitirati poseban program u kojem će se govoriti o prožimanju kultura, razgovarati s uvaženim gostima o hrvatskoj glazbi, književnosti i umjetnosti, te emitirati dijelovi nagrađenih dokumentarnih emisija, radiodrama i reportaže.

Tijekom dana Drugi program Hrvatskoga radija uključivat će se u programe europskih radijskih postaja, kao što će se i one uključivati u naš program, tako da će se u Europi, primjerice, čuti hrvatski dokumentarci o berbi maslina ili čuvaru napuštenog samostana.

Radijski dan obilježava se u sklopu "Prix Europa 2003", najuglednije medijske nagrade za najbolju europsku televizijsku, radijsku i internetsku produkciju, koja će se dodijeliti 18. listopada.

"Radijski dan europskih kultura" završit će sutra u 20 sati izravnim prijenosom BBC-jeva koncerta "Let the people sing...".

Pročitajte više