Sutra vrhunac vrućina, temperature će ići i do 40°C. Stiže snažna promjena

Foto: Grgo Jelavic/PIXSELL

VIKEND i ponedjeljak nastavljaju se u sličnom tonu - uz vrućinu i prevladavajuću vedrinu, no ipak atmosfera će biti nestabilnija i ponajprije će na zapadu i sjeverozapadu Hrvatske biti lokalnih pljuskova, moguće i izraženijih, prognozira za HRT Tanja Renko.

Snažna promjena stiže u utorak. Donijet će mnogima dugoočekivano osvježenje, pa i kišu, ali nažalost bit će i jačeg nevremena. S jakom burom koja će zapuhati s utorka na srijedu oblaci će napuštati naše krajeve i nastavak sljedećeg tjedna bit će stabilniji te ponovno sunčaniji, mnogima i ugodniji.

Stoga će se iznadprosječno visoka temperatura i toplinski val diljem Hrvatske nastaviti do ponedjeljka, a i u utorak će se još zadržati u južnijim krajevima, gdje kiša ponovno na nekim lokalitetima može izostati i s ovim prodorom vlažnog i nestabilnog zraka.

Sutra sve nestabilnije, a u utorak većinom promjena

U ponedjeljak će na Jadranu zapuhati jugo pa će nekima, uz daljnji pad tlaka zraka, možda biti još neugodnije. Najavit će promjenu koja stiže u utorak - pad temperature, ponegdje i nevere, a zatim i jaka te na udare i lokalno olujna bura.

I na kopnu nakon vrućeg i pretežno sunčanog ponedjeljka uz nestabilnosti na krajnjem zapadu stiže u utorak pravi preokret - temperatura će se u mnogim mjestima sniziti i za oko 10°C. No osim mnogima priželjkivanog osvježenja, moguće je i nevrijeme. Sa srijedom stiže razvedravanje.

Meteorologinja N1 televizije najavila je da bi sutra temperature mogle ići blizu 40 Celzijevih stupnjeva.

Pretežno sunčano, vruće i vrlo vruće te sparno. Prema večeri i u noći u zapadnim i sjeverozapadnim krajevima uz jači razvoj oblaka mjestimice pljuskovi i grmljavina, lokalno moguće i izraženiji. Vjetar slab do umjeren jugozapadni, a na Jadranu će zapuhati umjereno i umjereno jako jugo. Najniža temperatura uglavnom između 16 i 21, na Jadranu od 23 do 28, a najviša dnevna između 32 i 38°C, prognoza je DHMZ-a za sutra.

Pročitajte više