Sutra zadnja sjednica vlade premijera Račana

VLADA premijera Ivice Račana na sutrašnjoj će se, kako se očekuje, posljednjoj sjednici u ovom sastavu, kroz nekoliko izvješća osvrnuti na učinjeno u protekle četiri godine.

Vlada će, naime, na otvorenom dijelu sutrašnje sjednice razmotriti izvješća o stanju državnih financija, o potpisanom stand by aranžmanu Hrvatske s Međunarodnim monetarnim fondom, o stanju reformi, te o stanju razvojnih programa i socijalne politike.

Vlada će razmotriti i odgovore na dodatnih 200 pitanja što ih je

Europska komisija poslala na Upitnik za pripremu mišljenja o zahtjevu Hrvatske za članstvo u Europskoj uniji.

Takav je dnevni red u skladu i s ranijim najavama premijera Račana koji je s članovima svoga kabineta krajem prošlog mjeseca dogovorio koja bi se izvješća u primopredaji dužnosti trebala predati novom predsjedniku Vlade i novim resornim ministrima.

Prema tim najavama s kraja studenoga, Račan će novom premijeru, uz već navedena izvješća i odgovor na upitnik Europske komisije, predati i pripremljeno mandatno izvješće "Hrvatska 2000.-2003.", nacrt prijedloga državnog proračuna za 2004., kao i izvješća o provedenim postupcima privatizacije, o povratku imovine prognanicima i izbjeglicama, te Informaciju o odnosima s Haaškim sudom.

Aktualni premijer Ivica Račan i mandatar za sastav nove vlade Ivo Sanader jučer su održali i prvi, te najavili i nove sastanke o primopredaji vlasti i drugim pitanjima.

Prema najavama, mandatar za sastav nove Vlade Ivo Sanader s programom i sastavom svoje Vlade mogao bi izići pred Hrvatski sabor 23. prosinca, a dobije li njegovo povjerenje može već isti dan useliti u Banske dvore.

Pročitajte više