Nove mjere u Istri, sve škole uskoro prelaze na online nastavu?

Ilustracija: Marko Prpić/PIXSELL

ISTARSKI stožer civilne zaštite ovog će tjedna donijeti, odnosno poduzeti određene mjere da bi se smanjio broj novozaraženih.

"Mi nismo ni za kakav lockdown, no razmatramo sve mogućnosti. Na stolu su sve opcije. Zaoštravanje mjera ne dolazi u obzir, međutim nešto ćemo morati poduzeti u suradnji s Nacionalnim stožerom civilne zaštite da bismo smanjili broj novozaraženih", izjavio je načelnik županijskog stožera civilne zaštite Dino Kozlevac.

Sve više djece je zaraženo

 

S obzirom na to da se od ukupnog dnevnog broja novozaraženih između 40 i 60 posto odnosi na školsku djecu, odnosno na učenike osnovnih i srednjih škola, Glas Istre neslužbeno doznaje da bi školska djeca nakon kraćeg jesenskog odmora, koji je planiran za utorak 2. studenog te srijedu 3. studenog zbog blagdana Svih svetih, mogla ostati kod kuće još dva tjedna i imati nastavu na daljinu. Tako bi se prekinuo uzlazni smjer zaraze i smanjila mobilnost djece.

O tome će se raspravljati sutra na sjednici Stožera civilne zaštite Istarske županije na kojoj će biti i pročelnica Upravnog odjela za obrazovanje, sport i tehničku kulturu koja je u stalnom kontaktu s ravnateljima svih istarskih škola.

Pročitajte više

 

Pročitajte više