svečano misno slavlje u zadarskoj katedrali

Blagdan Božića danas se svečano obilježava u svim župama Zadarske nadbiskupije, a najsvečanije je bilo u zadarskoj katedrali Svete Stošije gdje je misno slavlje predvodio nadbiskup zadarski msgr. Ivan Prenđa.

"Danas smo ovdje pred otajstvom Božića koji u nama izaziva radost, jer je u njemu iskazana Božja ljubav prema svim ljudima, ljubav koja nam se nudi u našim ljudskim bivanjima. Ta ljubav nas poziva da je slijedimo" rekao je nadbiskup Prenđa.

Božić je istinski znak Božjeg zahvata u čovječanstvo, nastavio je nadbiskup Prenđa i dodao da nikad ne možemo razmišljati o Bogu, a da istodobno ne razmišljamo o čovjeku, nikada o ljudskom napretku, a da ne uključimo Stvoritelja.

U svojoj propovijedi zadarski je nadbiskup pozvao na povratak ljudskom dostojanstvu, neodvojivom od Boga. "Svi oni koji su zanijekali Boga, sve ideologije koje su ga se odricale, doživjele su krah. Vratimo se na Božje putove ljubavi", pozvao je nadbiskup Prenđa vjernike među kojima je bio i zadarski gradonačelnik i novi ministar mora, turizma, obnove i razvitka Božidar Kalmeta.

Zadarski nadbiskup msgr. Ivan Prenđa održat će danas u 18 sati također u katedrali Svete Stošije svečanu misu na kojoj će proglasiti otvorenom Godinu obitelji i Godinu Svete Stošije za Zadarsku nadbiskupiju.

(Hina) ima ln

Pročitajte više