Svečano obilježen Dan Zadarske županije

Zadarska županija danas je nizom priredaba proslavila svoj Dan, 16. travnja, a njezin župan Ivo Grbić je na svečanoj akademiji rekao da se ta županija potvrdila kao najperspektivnija hrvatska regija.

Obraćajući se mnogobrojnim uzvanicima u dvorani Hrvatske kazališne kuće u Zadru, zadarski župan Ivo Grbić je istaknuo da je prošla godina u toj županiji obilježena s nekoliko ključnih infrastrukturnih projekata. Među najvažnijima i najskupljima je izgradnja vodovoda za zadarsko zaleđe, projekt vrijedan 160 milijuna kuna čijom će provedbom vodu dobiti 23 mjesta, odnosno 20 tisuća stanovnika.

Najuspješnijim ustanovama i pojedincima na svečanoj sjednici uručene su i nagrade Zadarske županije, a nagrada za životno djelo dodijeljena je zadarskom nadbiskupu u miru msgr. Marijana Oblaku koji je bio zadarski nadbiskup od 1969. do 1996.

Na svečanosti među mnogobrojnim gostima, gradonačelnicima i načelnicima gradova i općina, saborskim zastupnicima iz Zadarske županije i predstavnicima svih segmenata javnog života nazočan je bio i ministar mora, turizma, prometa i razvitka Božidar Kalmeta.

(Hina) ximar ymć

Pročitajte više