svečano otvorene nove prostorije hrvatske liječničke komore

Predsjednik Stjepan Mesić nazočio je večeras otvorenju novih prostorija u Hrvatskoj liječničkoj komori koje će omogućiti bolje uvjete rada toj krovnoj strukovnoj udruzi u koju je učlanjeno 12.000 hrvatskih liječnika i stomatologa.

Na prigodnoj svečanosti ministar zdravstva dr. Andro Vlahušić naglasio je kako je s Hrvatskom liječničkom komorom usklađeno novih devet zakona iz područja zdravstva koji bi u saborskoj proceduri trebali biti u početku iduće godine, a prihvaćeni do lipnja.

Riječ je o zakonima o zdravstvenom osiguranju, o zdravstvenoj zaštiti, o liječnicima, o stomatolozima, o biokemičarima, o ljekarnicima, o medicinskim sestrama te zakoni o pravima bolesnika i lijekovima.

Vlahušić je dodao kako je nezadovoljan novcem koji se u Hrvatskoj izdvaja za zdravstvenu skrb te izrazio nadu da će hrvatski liječnici uskoro moći više zarađivati.

Zahvalivši predsjedniku Mesiću što se odazvao pozivu na svečanost, predsjednik Hrvatske liječničke komore dr. Egidio Čepulić rekao je da će novi prostor Komori olakšati ispunjavanje zadaća u zaštiti i promicanju liječničkog zvanja. Podsjetio je kako je prije sedam godina Komora počela rad skromno, u jednoj prostoriji, a sada će njezini djelatnici raditi u prostoru od ukupno 220 četvornih metara u Šubićevoj ulici.

Predsjednik Mesić rekao je da su ´hrvatski liječnici po onome što rade već u Europi iako Hrvatska nema materijalnih uvjeta kao Europa´.

Pročitajte više