Svećenik u Brodu optužen za zlostavljanje djevojčice. Evo što kaže nadbiskupija

Ilustracija: Pixabay

SVEĆENIK iz Tanzanije na službi u Podvinju kod Slavonskog Broda, kojeg je jedna djevojčica optužila za spolno zlostavljanje, na slobodi je uz mjere opreza, a istraga, kako neslužbeno doznajemo, još uvijek traje.

Pokušali smo redovnim putem od nadležne Đakovačko-osječke nadbiskupije doznati što se događa s njim, obavlja li uobičajene poslove ili je u određenoj suspenziji, no odgovor - a prenosimo ga u nastavku - nije nas usrećio:

"Nadbiskupski ordinarijat, nakon što je bio upoznat s navedenim sumnjama, učinio je korake predviđene zakonom i crkvenim uputama. Svećenik o kojem je riječ, odazvao se svim zahtjevima službenih tijela u svrhu očitovanja i razjašnjenja izraženih sumnja", stoji u odgovoru Tiskovnog ureda nadbiskupije.

Određene mjere opreza

Kako neslužbeno doznajemo, istraga u ovom slučaju traje, a svećeniku su određene mjere opreza - zabrana prilaska djevojčici koja ga optužuje uz oduzimanje putne isprave jer je strani državljanin.

Za kazneno djelo prijavila ga je djevojčica nešto mlađa od 15 godina. On je optužbe odbacio i tvrdi da je slučaj iskonstruiran jer mještanima smeta njegova boja kože.

Pročitajte više