Svećenik u Londonu prodavao "božansko ulje" kao lijek za koronu, crkva pod istragom

Foto: Facebook/Bishop Climate Ministries

LONDONSKI propovjednik nastavio je prodavati lažni lijek za koronavirus unatoč tome što je njegova crkva bila pod istragom.

Povjerenstvo za dobrotvorne organizacije i Vijeće Southwarka započeli su početkom travnja istragu crkve Camberwell’s Kingdom nakon što su mediji izvijestili da ona promovira navodnu zaštitu protiv koronavirusa po cijeni od 91 funte (oko 790 kuna).

Biskup Climate Irungu Wiseman, koji tvrdi da može činiti čuda, vjernicima je savjetovao da premažu tijelo "božanskim uljem koji štiti od kuge" i nose crveno pletivo tri puta na dan, piše The Independent.

Novinar BBC-ja predstavio se kao vjernik i saznao da crkva, mada je kažnjena sa 7500 funti zbog protjerivanja demona čime je uznemirivala susjede, i dalje prodaje "božansko ulje".

Djelatnik crkve Kingdom Church rekao je da su prodali gotovo 2000 bočica, inzistirajući na tome da oni na taj način "pomažu naciji jer su uvjereni da to ulje liječi koronavirus".

"Kada sam se molio za vas, vidio sam demona kako stoji pored vašeg kreveta“

Kada je biskup saznao da su mediji izašli u javnost s pričom o njegovom lažnom lijeku, propovjednik je snimio video u kojem oštro negira da je "zavodio" ljude i u kojem tvrdi da ima više od 10 svjedoka koji su se "100 posto" oporavili nakon što su koristili njegov proizvod.

Biskup Climate često potiče svoje sljedbenike da mu daju donacije, koje naziva "sijanjem žrtvenih sjemenki vjere", često u svrhu prevladavanja "demona" ili "duhova".

"Kada sam se molio za vas, vidio sam demona kako stoji pored vašeg kreveta, čak i dok spavate i sudi vas po neuspjehu. Zato sada moramo nešto poduzeti", napisao je biskup u zadnjem blogu.

"Posijete svoje sjeme od 44 funte po Izaiji 4:4. Broj 4 je broj salda i ovo je travanj, četvrti mjesec u godini ", objasnio je te dodao kako je " brže i sigurnije" plaćati karticom preko telefona.

Pročitajte više