Sven Medvešek tumačit će lik Marina Držića u novom filmu Veljka Bulajića

LIK Marina Držića u novom igranom filmu redatelja Veljka Bulajića o tom velikom renesansnom piscu glumit će Sven Medvešek, izvijestila je danas Produkcija Libertas.

Odluku režisera Bulajića da ulogu Marina Držića povjeri hrvatskom glumcu Svenu Medvešeku potvrdili su koproducenti filma: Produkcija Libertas Zagreb, DDC Film Rim, talijanska televizija RAI i Atalanta Ljubljana.

Za ulogu Marina Držića konkuriralo je nekoliko hrvatskih i inozemnih glumaca.

´Uloga glumca, redatelja i velikog renesansnog pisca Marina Držića za mene je najveći mogući izazov´, izjavio je Medvešek.

Glumac je, u izjavi koju je prenijela Produkcija Libertas, rekao kako su pred njim mjeseci naporna rada i pune koncentracije te je izrazio nadu da će povjerenje redatelja Veljka Bulajića i domaćih i inozemnih producenata opravdati pred gledateljima.

´Doista, lik Marina Držića scenaristi su napisali briljantno i sa zadovoljstvom se upuštam u taj rad. Od prvih dana druge kolege glumci i ja osjećamo poticajnu atmosferu u ekipi filma, koja mi daje sliku budućeg ozbiljnog i uspješnog rada´, rekao je Medvešek.

Pročitajte više