Svi članovi Vlade odmarat će na Jadranu

LJETNI odmor, na koji će službeno otići tek iza 5. kolovoza, svi članovi hrvatske Vlade provest će na Jadranu, doznaje se u Banskim dvorima.

Prvi čovjek Banskih dvora, premijer Ivo Sanader odmarat će se na srednjem Jadranu.

U Istri se tadicionalno odmara potpredsjednica Vlade Jadranka Kosor, dok je potpredsjednik Damir Polančec za odmor odabrao sjeverni dio Jadrana.

Dane predaha na tom će dijelu Jadrana potražiti ministrica vanjskih poslova i europskih integracija Kolinda Grabar-Kitarović, te ministri financija i unutarnjih poslova Ivan Šuker i Ivica Kirin.

Dva će ministra, doznaje se, ljetovati u istom mjestu.

Srednji Jadran ljetna je adresa ministra gospodarstva Branka Vukelića, dok bi Split i Zadar to trebali biti za ministre znanosti te mora i turizma Dragana Primorca i Božidara Kalmetu.

Već 20-ak godina ljetni mir na Braču pronalazi ministar kulture Božo Biškupić.

Vladin ljetni predah ministrica pravosuđa Vesna Škare-Ožbolt koristit će na Korčuli, a na krajnjem hrvatskom jugu odmarat će se ministrica zaštite okoliša Marina Matulović-Dropulić.

Gdje će se odmarati ministri obrane i poljoprivrede Berislav Rončević i Petar Čobanković u Banskim dvorima nisu znali.

Na službeni, vjerojatno dvotjedni ljetni odmor članovi Vlade odlaze nakon 5. kolovoza, Dana pobjede i domovinske zahvalnosti, blagdana koji će većina provesti u Kninu, gdje će se svečano proslaviti deseta obljetnica vojno-redarstvene akcije Oluja.

Dani to toga državnog blagdana za članove Vlade bit će radni.

Pročitajte više