Svinjogojci odgađaju blokadu. "Danas imamo sastanak s ministricom"

Foto: Borna jaksic/PIXSELL

Dio svinjogojaca s područja Đakovštine, koji su jučer formirali prosvjedni punkt na ulazu u selo Potnjani kod Đakova, blokiravši promet na državnoj cesti Đakovo - Našice, nastavio je prosvjedovati, a pridružili su im se i novi.

Prema riječima organizatora prosvjeda na tom punktu, svinjogojca iz Potnjana Ivice Backa, člana Stožera za obranu hrvatskog sela i Sindikata zaposlenih u poljoprivredi Slavonije i Baranje, promet na tom pravcu i dalje blokira oko 40 traktora koji su na cesti od jučer, ostavljeni su tu i preko noći, a danas im se pridružuju i novi.

"Doznali smo da ćemo imati sastanak s ministricom poljoprivrede, točnu lokaciju i vrijeme ne znamo. Zbog toga odgađamo blokadu, Stožer se složio s tim. Nije samo pitanje afričke svinjske kuge, nego i cijene ratarskih proizvoda, žitarica, cijena svinja…", rekao je Tomislav Pokrovac i dodao:

"Točke su nam se jučer poklopile, idemo prema plusu, idemo naprijed. Čekamo sastanak, blokade zasad neće biti. Ako dođe do sastanka i ako riješimo nešto, naši seljaci će biti obaviješteni, imat ćemo sastanak Stožera i odlučiti hoćemo li prihvatiti. Ako se ne slažemo, prosvjed ide dalje. Nije nam u cilju raditi probleme. Mislim da smo bili korektni, da smo tražili ono što nam pripada… Ako nekome to smeta, neka ide u Njemačku, Irsku… Dozvolimo nakon svega ovog da se hrvatska sela resetiraju i krenu ispočetka, kao da kuge nije bilo".

Pročitajte više