Svjedok: Alena Ajkića nije pretukao policajac nego njegov otac, željeli su izvući odštetu



ALENA AJKIĆA možda ipak nije pretukao policajac! Kazao je to na Općinskom sudu u Karlovcu Ajkićev "bivši prijatelj" Danijel Plivelić koji je posvjedočio da je Ajkića na putu prema bolnici premlatio njegov otac, i to sve kako bi izvukli novčanu odštetu.

Podsjećamo, Ajkić je prošle godine privukao veliku medijsku pažnju, kad je optužio karlovačke policajce da su ga brutalno i bez ikakvog razloga pretukli na benzinskoj postaji. Zbog tog događaja se u Karlovcu vodi sudski proces protiv policajca Kristijana Maglića, koji je danas dobio neočekivani obrat.

Plivelić je pred sudom, naime, posvjedočio da se mjesec ili dva nakon Ajkićevog premlaćivanja intenzivno družio s Ajkićem u jednom kafiću. "Ajkić mi je tada rekao da mu je novac najvažniji, da bi za novac sve učinio i da ga je tata tukao na putu do bolnice", kazao je Plivelić, prenosi Radio Mrežnica. Svjedok je također rekao da s Ajkićem više nije u dobrim odnosima.

Iskaz je dao i vještak sudske medicine dr. Davor Mayer, koji kaže da Ajkić ozljede koje je zadobio nije mogao zadobiti padom, ali i da nije udaren s leđa kako je tvrdio. Za ozljede koje su Ajkiću utvrđene, kaže dr. Mayer, morao je biti udaren po sredini lica, između usta i oka.

Policajci koji su bili pozvani na intervenciju posvjedočili su u korist svog kolege Maglića. Njegov nadređeni Ivan Kramarić rekao je da je Maglića idući dan vidio na poslu i da mu se doimao normalnim, te da nije imao vidljivih ozljeda na šakama. Dvojica policajaca koji su stigli na benzinsku postaju nakon što je Ajkić pretučen posvjedočili su da je Ajkić u trenutku njihova dolaska normalno hodao naokolo, razgovarao na mobitel i ubrusom brisao krv s lica, ali nije se činilo da ima ozbiljne ozljede.

Pročitajte više