Svjedok: Pukanić je žrtva duhanske mafije

JUČER su u sjedištu USKOK-a u Zagrebu ispitana još dva svjedoka u slučaju ubojstva Ive Pukanića. Kako prenosi Jutarnji list, svjedočili su Ratko Knežević, Pukanićev bliski prijatelj, bivši prijatelj i kum crnogorskog premijera Mila Đukanovića koji je izjavio da je Pukanić žrtva duhanske mafije.

Kneževića su u USKOK-u ispitali predstavnici srpskog tužiteljstva nakon što su objavljeni njegovi intervju u kojima je Stanka Subotića Caneta i crnogorskog premijera Mila Đukanovića označio kao šefove balkanske “duhanske mafije”. Odmah potom, Knežević je ispitan i u slučaju Pukanić. Ipak, Knežević nije istražnoj sutkinji Erni Dražančić dao niti jedan konkretan dokaz koji bi potkrijepio njegovu tezu da iza Pukanićevog ubojstva stoji duhanska mafija.

USKOK sljedeći tjedan diže optužnicu?

Drugi svjedok, Darko Erceg osuđenik je iz zatvora u Sremskoj Mitrovici. On je dijelio ćeliju s Robertom Matanićem pa je istražitelje zanimao zbog provjere nekih činjenica iz istrage.

Do kraja idućeg tjedna USKOK će za ubojstvo Ive Pukanića i Nike Franjića podići optužnicu. Istodobno će se u Beogradu podnijeti optužnica protiv Sretena Jocića, Željka Milovanovića i Bojana Gudurića, za kojeg će se predložiti suđenje u odsutnosti s obzirom na to da se raspolaže informacijama da je uspio pobjeći iz Srbije.

Pročitajte više