Tadić: Neću odustati od legitimne borbe za srpske interese na Kosovu

Srbijanski predsjednik Boris Tadić izjavio je u nedjelju, tijekom boravka u Prištini, da neće odustati od borbe za legitimne srpske interese na Kosovu.

"Duga je povijest mržnje i razaranja cijelog Balkana, uključujući Kosovo, i to jednom mora prestati. Želim dati svoj puni doprinos mirnom rješenju, ali neću odustati od borbe za legitimne interese srpskog naroda", rekao je Tadić prigodom obilaska crkve svetog Nikole u Prištini koja je porušena tijekom prošlogodišnjih albanskih nemira.

Prema njegovim riječima, neki od tih interesa su pravo na slobodan život, slobodu kretanja, pravo na rad i na slobodu vjeroispovjedi.

Tadić se prethodno sastao s civilnim upraviteljem UN-a na Kosovu Sorenom Jesen-Petersenom, ali nakon njega nije bilo izjava za medije. UNMIK također nije objavio priopćenje o tom događaju. U Prištini su održani i mirni prosvjedi Albanaca protiv posjeta srbijanskog predsjednika.

Tadić je počeo posjet Kosovu obilaskom srpskog sela Šilova i tamošnjim stanovnicma poručio da je "Kosovo dio Srbije i Crne Gore ne samo po našem pravu, nego i po međunarodnom". Boravak na Kosovu nastavit će daljnjim obilaskom drugih srpskih enklava u pokrajini.

(Hina) xbb ydj

Pročitajte više