Tadić: Odgovorni za Oluju moraju biti kažnjeni

SRPSKI predsjednik Boris Tadić smatra kako se mora utvrditi odgovornost onih koji su tijekom akcije Oluja prognali 250 tisuća i ubili dvije i pol tisuće Srba, objavio je danas B92.

Tadić se sastao s predstavnicima Udruženja obitelji nestalih i ubijenih za vrijeme Oluje i ponovio zalaganje za utvrđivanje odgovornosti svih počinitelja zločina. "Stalno ću podsjećati i zahtjevati da svi koji su počinili zločine moraju odgovarati pred licem pravde", izjavio je Tadić u Beogradu, nakon što je zapalio svijeću u spomen na žrtve ove akcije.

Srpski predsjednik naglasio je kako je u razgovoru sa Stjepanom Mesićem ponovio zahtjeve da se pitanja Srba kako što su sigurnost, pravo na zapošljavanje, te osiguranje prava koja su Srbima oduzeta tijekom rata, moraju efikasnije rješavati, stoji u priopćenju njegovog ureda.

Zastupnik srpske manjine u hrvatskom Saboru, Milorad Pupovac dijeli mišljenje srpskog predsjednika. 

"Odredit ćemo dan kojim ćemo obilježiti i označiti činjenicu da su mnogobrojni naši sunarodnjaci mimo svoje volje morali napustiti svoje domove, pod pritiskom ili pod direktnom prijetnjom, svejedno", izjavio je Pupovac, naglasivši kako su se progoni Srba događali i u gradovima, tijekom cijelog ratnog razdoblja.

Ma.N.

Pročitajte više