Tajni sastanak: Škegro i Švaljek raspravljali s Kosor kako pogurati Vladin program oporavka



GOTOVO dva sata trajao je tajni sastanak premijerke Jadranke Kosor s ekonomskim savjetnicima Sandrom Švaljek i Borislavom Škegrom u Banskim dvorima, no nitko nije htio govoriti o detaljima samog sastanka. Sastanak ekonomskih savjetnika nije bio najavljen, a Kosor se nije očitovala o detaljima samog sastanka.

Polu-službena verzija s Markova trga kaže kako  je bila riječ o detaljnoj analizi programa Vladinog plana gospodarskog oporavka. Naime, prije točno godinu dana donesen je Vladin program,  a  navodno se govorilo koje bi mjere trebali usvojiti u sljedećem razdoblju te kako ubrzati implementaciju vladinog programa. 

Neslužbeno se može čuti kako su se prihvatile kritike da Vladin program ipak ne pokazuje rezultate kakvi su se očekivali od ambiciozno najavljivanog plana Jadranke Kosor.  

Valja naglasiti kako je Kosor i jučer naglasila kako će ovo zasigurno biti godina u kojoj će Hrvatska izaći iz krize te je posebno naglasila kako će za to biti zaslužan Vladin program gospodarskog oporavka koji se ostvaruje.

No, statistika ipak kaže drugačije. Vladin program mjera donesen je prije točno godinu dana,  a od 40 najvažnijih mjera tek ih je 13 provedeno, a od nekih se veći  odustalo. Rezultati su 330 tisuća nezaposlenih, više od 15 tisuća blokiranih tvrtki a dug države je veći za 24 milijarde kuna.

Pročitajte više