"Talijanski Fritzl" uveo "obiteljsko pravilo" da otac ima pravo silovati najstariju kćer

TALIJANSKA policija uhitila je Michelea M. za kojeg se sumnja da je 25 godina držao zatočenu svoju kćer te je u tom razdoblju u više navrata silovao.

Muškarac iz Torina je poticao i svoga 40-godišnjeg sina Giuseppea na silovanje njegovih dviju kćerki starosti od šest do dvadeset godina. I sina je, također, uhitila talijanska policija, pišu svjetski mediji.

Silovao kćer od kada je bila devetogodišnja djevojčica

Trgovac sekundarnim sirovinama, 63-godišnji otac, redovito je silovao svoju 34-godišnju kćer od kada je ona bila devetogodišnja djevojčica. U talijanskim medijima identitet kćeri je objavljen pod pseudonimom Laura, a ona tijekom zatočenja nije smjela napuštati kuću bez pratnje njezinog oca te je većinu vremena provodila zaključana u mračnoj sobi. Školu je napustila kada je imala 13 godina.

Laura je sa 19 godina uspjela pobjeći stricu, no njezina sloboda je taj puta kratko trajala, jer su je roditelji vratili kući. Odveli su je i na policiju gdje je optužila svoga brata za silovanje, no psihijatar je ocijenio da je labilnog psihičkog stanja, a njegovim sumnjama doprinijelo je i to što su otac i majka tvrdili da je neuračunljiva. S tom prijavom se kasnije nije dogodilo apsolutno ništa.

Sin 63-godišnjaka je očito imitirao postupke svoga oca te je optužen za silovanje i zapostavljanje svojih četvero kćeri u dobi od šest, osam, 12 i 20 godina. Talijanski mediji tvrde i da ih je prisiljavao na gledanje seksualnih seansi.

Istraga započela Laurinom prijavom protiv brata

Prava istraga je započela prošlog listopada kada je Laura optužila brata zbog zatočenja i zlostavljanja, a tome je prethodila njezina svađa s ocem. Svih pet žrtava dobili su psihijatrijsku pomoć te su sklonjeni na sigurno mjesto u prihvatilište. Nakon druge prijave policija je počela prisluškivati telefon sporne obitelji, a dva puta su snimili i razgovore u kući.

Na tim se snimkama čuje kako je u toj obitelji običaj da otac ima seksualni odnos s najstarijom kćerkom. Zlostavljana kćerka morala se po noći dizati i gurati očev ud u "gusku", kada bi se njemu pripišalo. Talijanski mediji pišu i kako se na jednoj od snimaka čuje kako sin Giuseppe siluje osmogodišnjakinju koja plače, nakon čega dolazi majka i tjera ih iz kreveta djevojčice.

Svi detalji ove stravične "obiteljske" priče još nisu poznati

Snimke otkrivaju još detalja ove strašne torture pa se na njima čuje kako otac traži da mu ga kćerka izdr.. te postoji i zvučni zapis cijelog seksa Giuseppea sa sestrom koja tvrdi i kako je imala spolni odnos s bratom kod groblja.

Ovaj slučaj nevjerojatno podsjeća na onaj austrijskog monstruma Josefa Fritzla koji je prošlog tjedna osuđena na doživotnu robiju zbog zatočenja i silovanja njegove kćeri koja mu je rodila sedmero djece samo što je zatočenje Talijanke trajalo godinu duže, a još nisu niti poznati svi detalji ove stravične "obiteljske" priče. Sumnja se da se Michele nije samo zadržao na svojoj kćerki nego je silovao i bratovu kćer, a možda i unuke..

I.Kri.
Foto: Ilustracija (AFP)

Pročitajte više