Talijanski kriminalac koji je drogiran projurio kroz Macelj mislio da je u Austriji

TALIJANSKI kriminalac, koji je u četvrtak oko 14.30 sati BMW-om Z4 projurio kroz granični prijelaz Macelj, bio je toliko drogiran da nije bio u stanju dati iskaz kad ga je policija uhvatila.

Podsjetimo, policija je 38-godišnjeg Stefana Brookesa iz Rima, uhitila jučer u 8.45 sati u zaseoku Pijanovići, u blizini Imotskog. Brookes, koji je bio pod jakim utjecajem kokaina, policiji je rekao kako ga netko progoni, no nije znao tko. U krvi mu je osim kokaina pronađen i THC, a Brookes uopće nije znao da je u Hrvatskoj već je sucu kazao da je mislio da je u - Austriji. Nakon saslušanja određen mu je jednomjesečni pritvor. U automobilu su mu pronađena dva pištolja, samurajska sablja i manja količina hašiša.

Brookes, kako je jučer rekao glasnogovornik policije Krunoslav Borovec, ima podeblji kriminalni dosje - prema informacijama koje su hrvatskoj policiji stigle od Interpola, Brookes je kazneno prijavljivan zbog krijumčarenja i zloporabe droga, napada na službene osobe, prijevara, paleža i nasilništva.

Uhićenju je prethodila prometna nesreća, u kojoj je Brookes izgurao jedan osobni automobil sa ceste u Grbinama. Srećom, nitko pritom nije ozlijeđen. Policija je tad krenula u potjeru za njim, a prilikom uhićenja nije pružao otpor.

Još uvijek je nepoznato zašto je bježao

Je li Brookes pred policijom bježao samo zato što je bio drogiran pa je halucinirao, ili njegov BMW krije robu zbog koje je morao bježati, još nije poznato. Više će se znati nakon što policija pregleda cijeli automobil.

Brookes je naime pobjegao slovenskoj policiji s graničnog prijelaza Gruškovje, nakon što su ga zatražili da pregledaju vozilo, jer im je bio sumnjiv. Ostavio im je putovnicu i nabio po gasu. Sve se odigravalo toliko brzo da slovenska granična policija nije na vrijeme stigla dojaviti hrvatskoj što se događa, pa tako hrvatska granična policija, prema riječima Krunoslava Borovca, nije stigla na vrijeme postaviti blokadu. Talijan je stoga jednostavno "proletio" kroz rampu na Macelju, unatoč policiji koja ga je pokušavala zaustaviti.

I.M.
Foto: RTL Vijesti

Pročitajte više