Tehnomobil predstavio aplikaciju za multimedijsku promociju atraktivnih lokacija

NA GODIŠNJEM susretu kojega za partnere u području profesionalnih sustava video nadzora organizira Sony Europe, europska divizija kompanije Sony, Tehnomobil je prvi u Europi predstavio aplikacijski softver za web attraction.

Riječ je o naprednom softveru koji će primjenu pronaći, kako u sustavima tehničke zaštite, tako i u raznim komercijalnim konceptima. Ovim proizvodom, kao i svim implementiranim sustavima video nadzora do sada, Tehnomobil se potvrdio kao vodeći sistem integrator Sony mrežnih sustava digitalnog video nadzora u Jugoistočnoj Europi te kao jedan od vodećih tehnoloških inovatora na razini cijele Europe.

"Tehnomobil Holosys Web Attraction“ u potpunosti je hrvatski proizvod, nastao kroz suradnju inženjera hrvatskih tvrtki Tehnomobil i Holosys, a s ciljem dodatnog iskorištenja iznimnog potencijala tehnologije mrežnog video nadzora, ali i zbog činjenice da softver za web attraction – uopće ne postoji! . Radi se o aplikacijskom softveru za multimedijsku promociju gradova, hotela, marina, turističkih centara, a jednako kvalitetno može poslužiti i za ostvarenje koncepta virtualnog muzeja i kreiranja umjetničkih instalacija.

Posebna primjena ovakvog softvera može biti i za nadziranje prometa, a koja se već provodi kroz projekt Tehnomobila i Hrvatskog Autokluba na web odredištu www.webcam.hak.hr. Na ovoj web stranici moguće je dobiti uvid o stanju na 42 prometne točke diljem Hrvatske, (granični prijelazi, naplatne kućice, trajektna pristaništa...), gdje se odabirom neke lokacije na karti Hrvatske otvara poseban prozor sa osvježenom slikom.

Glavni dio koncepta su fiksne ili pokretne mrežne kamere kojima softver za web attraction centralizirano upravlja te preko TCP/IP komunikacijskog linka periodički šalje slike trećim korisnicima.

Pročitajte više