Televizija Slavonije i Baranje zatražila zaštitu HHO-a i HND-a

U ime djelatnika Televizije Slavonije i Baranje, predsjednik Uprave Damir Junušić, danas je od Hrvatskog helsinškog odbora za ljudska prava (HHO) i Hrvatskog novinarskog društva (HND) zatražio zaštitu zbog kako navodi u pismu "krajnje zabrinjavajućeg postupanja načelnika PU Osječkobaranjske Vladimira Fabera".

Junušić u pismu navodi kako je načelnik Faber za danas u 13 sati u policiju pozvao predstavnike udruga iz Domovinskog rata uz objašnjenje kako se javnost Osječko-baranjske županije "sustavno dezinformira čime se želi stvoriti atmosfera nepovjerenja pojedinaca i skupina od navodnog nezakonitog djelovanja policije".

Dodaje da je u pozivu za taj sastanak "Faber optužio Televiziju Slavonije i Baranje za dezinformiranje javnosti vezano za objavljenu izjavu hrvatskog branitelja Adonisa Hodžića o protupravnom privođenju te njegove izjave kako su u policiji od njega tražili da potpiše prazan papir vezano za optužbe protiv Branimira Glavaša".

Televizija Slavonije i Baranje objavila je bez komentara izvještaj s konferencije za novinare na kojoj je Hodžić iznio te optužbe, a u istoj emisiji i demanti načelnika Fabera, stoji u pismu.

Pritiskom na rad medija smatraju i dopis u kojem je Faber zatražio i snimak priloga s konferencije za novinare Adonisa Hodžića, a koji su kako ističu i poslali. Zbog svega toga djelatnici Televizije Slavonije i Baranje ocjenjuju neprimjerenim "istup šefa osječke policije" jer smatraju da je "apsolutno nekompetentan javno ocjenjivati rad medijskih kuća i posebno javno obznanjivati svoje osobne stavove ili stavove institucije kojoj je na čelu". Djelatnici Televizije Slavonije i Baranje u pismima HHO-u i HND-u izražavaju zabrinutost "za slobodu i neovisnot medija u Osječko-baranjskoj županiji".

(Hina) pp/xvsik ysšh

Pročitajte više