Temperature padaju do nule, u gorskim krajevima moguć i snijeg!



DOK NAD većim dijelom Hrvatske i dalje sija proljetno sunce, teško je povjerovati da će samo kroz nekoliko sati temperature biti i za 15 stupnjeva niža. Međutim, upravo to nas očekuje tijekom večeri i u noći s utorka na srijedu. Sa sjevera nam večeras stiže hladna fronta, zbog koje će se temperature osjetno spustiti, popraćene obilnim kišama i snažnim sjevernim i sjeverozapadnim vjetrom.

Već tijekom noći, predviđaju meteorolozi, u gorskim krajevima Hrvatske moguć je i snijeg! Na Jadranu će tijekom noći i kroz jutro uglavnom padati kiša, a na moru je moguća i grmljavina. Kiša će najprije početi padati na sjevernom dijelu Jadrana, gdje se oko podneva očekuje djelomično razvedravanje, ali mjestimično će i dalje biti mogući kratkotrajni pljuskovi, upozorava DHMZ.

Dnevne temperature tijekom srijede rijetko će se gdje uz obalu penjati iznad 14 stupnjeva Celzijusa, dok će u kontinentalnom dijelu Hrvatske uglavnom iznositi oko 13 stupnjeva Celzijusa. U Zagrebu će kiša padati veći dio noći, a djelomično razvedravanje započet će prijepodne. Najviša dnevna temperatura u Zagrebu će u srijedu iznositi 11 stupnjeva.

Kontinentalnu Hrvatsku u četvrtak očekuje promjenjivo oblačan dan uz sunčana razdoblja i manje oborine. Jutarnje temperature kretat će se između nule i 5 stupnjeva Celzijusa, dok će dnevne temperature narasti i do 16 stupnjeva Celzijusa. U Zagrebu se očekuje dnevna temperatura od maksimalnih 14 stupnjeva Celzijusa. Na Jadranu će veći dio dana biti sunčano, a temperatura će se tijekom dana popeti do maksimalnih 18 stupnjeva.

Drastično poboljšanje vremena ne treba očekivati ni za vikend, kada će se u Zagrebu temperature kretati između 3 i 14 stupnjeva, uz većinom oblačnu prognozu. Puno ugodniji vikend ne očekuje se ni na Jadranu, pa će se tako, primjerice, u Splitu temperature u subotu i nedjelju kretati između 9 i 15 stupnjeva Celzijusa. U subotu je moguća i kiša, dok se u nedjelju očekuje djelomično razvedravanje. Toplije vrijeme opet nas čeka od idućeg ponedjeljka.

Pročitajte više