Rastu temperature, za vikend će biti i do 33°C, nedjelja donosi novu promjenu

Foto: Grgo Jelavic/PIXSELL

HRVATSKU je jučer pogodilo nevrijeme koje su meteorolozi danima najavljivali i na koje su upozoravali.

Diljem zemlje su temperature zraka značajno pale, ali prema novim prognozama, čini se kako će u danima pred nama ponovno doći do zatopljenja.

Još danas mogući pljuskovi na kopnu

Danas će na Jadranu biti većinom sunčano, a na kopnu djelomice sunčano, javlja DHMZ. Uz prolazno više oblaka malo kiše u prvom dijelu dana može biti na sjevernom Jadranu te na zapadu unutrašnjosti, dok će poslijepodne lokalnih pljuskova biti i u drugdje na kopnu. 

Vjetar će biti slab i umjeren sjeverozapadni i zapadni, na moru i bura. Najviša dnevna temperatura kretat će se većinom od 25 do 30°C.

Sutra će biti pretežno sunčano i još toplije.

Ujutro u unutrašnjosti mjestimice magla. Vjetar slab do umjeren, u Slavoniji i Baranji sjeverozapadni, a na moru noću i ujutro burin, danju sjeverozapadnjak i zapadnjak. Najniža jutarnja temperatura zraka kretat će se od 12 do 17 na kopnu te od 20 do 23 na obali i otocima. 

Najviša dnevna temperatura kretat će se između 28 i 32°C, a u unutrašnjosti Dalmacije će biti malo viša.

Petak i subota vrući, a onda nova promjena

U petak i subotu bit će sunčano i vruće. 

Potom promjenljivije, s povremenom kišom i pljuskovima s grmljavinom, uglavnom u unutrašnjosti i na sjevernom Jadranu. Na kopnu će puhati slab vjetar, u nedjelju umjeren sjeveroistočnjak.

Na moru će ujutro puhati burin, poslijepodne jugozapadnjak i zapadnjak, a u nedjelju na sjevernom dijelu umjerena, na udare jaka bura. U nedjelju će na kopnu biti svježije, javlja DHMZ.

Pročitajte više