Terzić: Nedovoljna komunikacija je uzrok problema s Hrvatskom

NEDOVOLJNA komunikacija među resornim ministarstvima jedan je od glavnih razloga za postojanje problema u odnosima između Hrvatske i Bosne i Hercegovine, ocijenio je predsjedatelj Vijeća ministara BiH Adnan Terzić u subotu.

"Mislim da odnosi Hrvatske i BiH mogu biti bolji, postoje pitanja koja se otvaraju, a na koja ni službeni Zagreb ni službeno Sarajevo nemaju odgovore", kazao je Terzić u intervjuu što ga je u subotu objavilo sarajevsko "Oslobođenje".

Terzić je pri tom istaknuo kako su i Hrvatska i BiH iznimno posvećene svom europskom putu što bi obje zemlje trebalo motivirati na učinkovitije rješavanje otvorenih pitanja no, postoje poteškoće prouzročene nedovoljnom suradnjom među vladama i resornim ministarstvima pa je stoga i dogovorena uspostava posebne radne skupine na ministarskoj razini.

"Moram, međutim, reći da je za neka pitanja odgovoran Zagreb, a za neka Banja Luka", kazao je Terzić.

Terzić je pojasnio kako vlasti Republike Srpske snose odgovornost za neriješene imovinsko-pravne odnose dok je na Hrvatskoj odgovornost za čekanje ratifikacije sporazuma o granicama i rješavanje statusa luke Ploče.

Na popis krupnih otvorenih pitanja Terzić je uvrstio i most za Pelješac te status bivše dječje bolnice u Cavtatu.

"Sve su to problemi koje ćemo pokušati zatvoriti do početka svibnja kada je planirano da premijer Sanader dođe u službeni posjet BiH", izjavio je predsjedatelj Vijeća ministara BiH.

Pročitajte više