Terzić: Neka se Račan ne brine za BiH

PREDSJEDATELJ Vijeća ministara Bosne i Hercegovine Adnan Terzić izjavio je kako hrvatski premijer Ivica Račana "ne treba brinuti za BiH" odnosno način na koji će ta zemlja graditi autocestu te da bi mu umjesto toga bilo bolje založiti se za povratak izbjeglica iz Hrvatske koji još uvijek borave u BiH.

U izrazito negativno intoniranom tekstu u kojemu se današnji "Dnevni avaz" na naslovnoj stranici bavi analizom priprema hrvatske Vlade da u Sarajevo pošalje pismo namjere o gradnji dijela koridora 5C kroz BiH, Terzić je kazao kako se "premijer Račan ne treba brinuti za BiH i posljedice koje će snositi zbog odluka koje bude donosila".

"Ako se već želi brinuti za BiH (Račan), onda neka svoju brigu potvrdi zalaganjem u rješavanju drugih pitanja kao što je povratak u Hrvatsku izbjeglica koje borave u BiH te ubrzanjem potpisivanja bilateralnog sporazuma o imovinsko-pravnim odnosima", kazao je Terzić "Avazu".

Ova novina koja već tjednima izrazito agresivno lobira u korist privatne tvrtke "Bosmal" kao potencijalnog graditelja koridora VC c, u današnjem je osvrtu na poteze koje priprema hrvatska Vlada optužila Račana da svojim izjavama i postupcima ucjenjuje vlasti u BiH.

Ostali mediji u BiH objektivno su izvjestili kako hrvatska vlada priprema svoj prijedlog načina gradnje autoceste Budimpešta-Ploče.

Pri tom se ističe kako je sasvim moguće da hrvatska ponuda bude i jeftinija i povoljnija za interese BiH kao države.

Pročitajte više