Terzićeva ostavka vjerojatno neće biti prihvaćena

PREDSJEDNIŠTVO Bosne i Hercegovine izjasnit će se u srijedu o zahtjevu za razrješenjem s dužnosti sto ga je podnio predsjedatelj Vijeća ministara BiH Adnan Terzić no u utorak je na sastanku članova državnog vrha s predstavnicima političkih stranaka koje čine vladajuću koaliciju zaključeno da ponuđenu ostavku treba odbiti.

Nakon sastanka članova Predsjedništva BiH s predsjednicima pet stranaka-članica vladajuće koalicije objavljeno je priopćenje u kojemu je navedeno da je "opći stav da se ne prihvati zahtjev iz pisma Adnana Terzića".

Članovi Predsjedništva BiH i vladajućih stranaka iskazali su aktualnom premijeru punu potporu za daljnju provedbu reformskih zakona te istodobno zatražili bolju suradnju Vijeća ministara i državnog parlamenta.

Terzić je ostavku na dužnost predsjedatelja Vijeća ministara ponudio potkraj prošlog tjedna nakon što je Zastupnički dom parlamenta BiH prihvatio zakon o porezu na dodanu vrijednost (PDV) koji predviđa dvije umjesto jedne porezne stope kako je to predlagala vlada.

Terzić je takvu odluku Zastupničkog doma protumačio kao dokaz da nema potporu parlamenta za provedbu potrebnih reformi i stoga zatražio razrješenje s dužnosti.

Pročitajte više