THABO MBEKI I DESMOND TUTU PODRŽALI KONCERT PROTIV AIDS-A

Južnoafrički predsjednik Thabo Mbeki i dobitnik Nobelove nagrade za mir Desmond Tutu podržali su veliki i spektakularni koncert protiv AIDSa, organiziran na inicijativu bivšeg predsjednika Nelsona Mandele, koji će početi u subotu u 19 sati po lokalnom vremenu u Cape Townu. L

"Nastavlja se zajednička želja Južnoafrikanca i ostatka svijeta da se bore protiv AIDS-a", izjavio je južnoafrički predsjednik u svom priopćenju. "U tom će kontekstu ovaj veličanstveni koncert predstavljati novu važnu etapu", dodao je Mbeki.

"Hvala vam što ćete doći sudjelovati u borbi protiv te opake bolesti. Vi ste nam pomogli pobijediti apartheid, vi ćete nam pomoći pobijediti HIV i AIDS", rekao je Desmond Tutu, bivši anglikanski nadbiskup Cape Towna.

Na koncertu će sudjelovati zvijezde među kojima Peter Gabriel, Bono, Beyonce Knowles, the Corrs i Eurythmics. Bit će to vrhunac Mandeline kampanje prikupljanja novca za borbu protiv AIDS-a i ponovno skretanje pozornosti svim vladama svijeta na prijetnju koju ta bolest predstavlja.

Cijela je akcija nazvana "46664", što je bio Mandelin broj u zatvoru na Robben Island gdje je proveo 18 od ukupno 27 godina svojeg tamničenja.

Pročitajte više