Thompson i Sinovčić podržali Ćirinu kandidaturu

MA KOLIKO god bizarno zvučala najava kandidature Miroslava Blaževića za predsjednika RH, on je odlučan u provođenju svog plana. Tako je najavio da je već primio na stotine poruka podrške, među kojima su i one stručnog suradnika NK Zadra Rene Sinovčića i pjevača Marka Perkovića Thompsona.

Ćiro je prvi "politički" brifing s novinarima održao u srijedu u jednom zagrebačkom kafiću, pri čemu je obavijestio okupljene novinare o stotinama poruka podrške koje je primio otkad je najavio svoju kandidaturu, piše Jutarnji list.

"Jutros me na putu do automobila zaustavila barem stotinu ljudi, svi samo s jednom porukom – Ćiro, glasat ćemo za vas!" – pohvalio se trener Varteksa, pa dodao kako su mu podršku pružili i pjevač Marko Perković Thompson te "zadarski šerif" Reno Sinovčić, koji mu je odmah obećao i 6-7 tisuća potpisa potpore.

Kao pravi populist, Ćiro je u razgovoru s novinarima istaknuo kako je njegova velika prednost nad ostalim kandidatima financijska neovisnost.

"Kandidatima koji se probiju u drugi krug država jamči po 500,000 kuna. Obećavam da ću taj novac proslijediti penzionerima i sirotinji." – najavio je Ćiro, pa zapitao: "Tko može bolje razumjeti probleme "penzića" od čovjeka koji je i sam pripadnik njihove generacije?"

Iako je najavivši kandidaturu ustvrdio da je odlučio popraviti greške aktualnog predsjednika Stjepana Mesića, novinarima je u srijedu kazao kako će "biti predsjednik svih građana" – što je bila (i ostala) jedna od najčešćih fraza koji koristi upravo Stjepan Mesić.

"Zalagat ću se za pomirbu svih Hrvata, čemu je inklinirao i pokojni predsjednik Tuđman. Važno je da si čovjek, da nisi razbojnik. Ne volim nasilje i revanšizam." – dodao je Blažević.

Pročitajte više