Tijekom ljeta Lufthansa češće leti prema Zagrebu i Splitu

U LJETNOM redu letenja 2005. Lufthansa svojim putnicima nudi letove prema 177 destinacija u 73 zemlje diljem svijeta. Ukupno je ponuđeno od 12.700 tjednih letova od A kao Abu Dhabi do Z kao Zürich.

U suradnji s Croatia Airlinesom Lufthansa hrvatskim putnicima nudi 26 tjednih povratnih letova na relaciji Zagreb-Frankfurt, 24 tjednih povratnih letova iz Zagreba u München. U Frankfurt putnici iz Splita mogu letjeti sedam puta tjedno, a iz Dubrovnika u Frankfurt jednom tjedno.

U suradnji s code-share partnerima Lufthansina mreža letova obuhvaća 24.500 letova prema 375 destinacije u 93 zemlje diljem svijeta. U odnosu na prošlu godinu Lufthansa je proširila ukupne kapacitete za 1,5%. U odnosu na 2004. godinu na dugim su relacijama ponuđeni kapaciteti povećani za 2,4%, a u kontinentalnom prometu smanjeni za 0,9%.

Lufthansa jača vodeću poziciju u Aziji: dnevno direktni letovi u Kanton Lufthansa jača svoju ulogu vodeće europske zrakoplovne kompanije na rastućem tržištu Azije. Od 17. veljače uvode se tri nova leta tjedno iz Frankfurta u južnoindijski grad Hyderabad. Pravovremeno za otvorenje nove zračne luke u japanskom gradu Nagoya 19. veljače, Lufthansa je povećala broj letova iz Frankfurta prema tom gradu s pet na sedam letova tjedno. Putnicima prema rastućoj destinaciji Kanton u južnoj Kini vrijeme putovanja skratiti će se za pet sati.

Nakon uvođenja ljetnog reda letenja Lufthansa će iz Frankfurta u Jakartu preko Bangkoka umjesto preko Singapura. Kako se u Bangkok leti iz Frankfurta i Münchena, putnicima je na raspolaganju još veći broj priključnih letova. 

U glavnoj ljetnoj sezoni Lufthansa povećava ponudu najvažnijih atlantskih destinacija. Od 02. sviblja će putnici iz Münchena moći svakodnevno letjeti u Washington Airbusom A340-300 opremljenim novom kategorijom BusinessClass. Tijekom ljetnih mjeseci povećan je ukupan broj letova prema popularnim destinacijama Boston, Charlotte, Los Angeles i San Francisco. Prema ovim gradovima uvedeni su i svakodnevni letovi iz Münchena.

U Caracas i Mexico City Lufthansa leti sedam puta tjedno.

Od 18. veljače Lufthansa će dva puta tjedno letjeti u brazilsku metropolu Sao Paolo. Jedan let dnevno voditi će preko Sao Paola u Buenos Aires, a drugi preko Sao Paola do Santiaga de Chile.

Od 07. travnja Lufthansa će poboljšati povezanost prema važnim tržištima nafte i plina u zapadnoj Africi. Ljetni red letenja uvodi tri tjedna leta iz Frankfurta u Port Harcourt u Nigeriji. Također od 07. travnja Lufthansa će svakodnevno letjeti preko Lagosa u Nigeriji do Accre u Gani.

 S ljetnim redom letenja Lufthansa će tri puta tjedno letjeti direktno u Addis Abebu, a vrijeme putovanja skratiti će se za dva sata. 

U interkontinentalnom prometu ljetni red letenja nudi nekoliko atraktivnih sunčanih destinacija, prema kojima Lufthansa leti samo tijekom ljetne sezone. U Olbiu na Sardiniji Lufthansa leti dva puta tjedno iz Frankfurta i jedan put tjedno iz Münchena. Prema Cagiariju na Sardiniji, Oportu i Westerlandu Lufthansini zrakoplovi polijeću dva puta, a prema Malti tri puta tjedno iz Münchena. Jedan dodatni let na dan nudi se putnicima iz Frankfurta prema Amsterdamu, Dublinu i Pragu.

Ljetni red letenja vrijedi od 27. ožujka do 29. listopada 2005.

Pročitajte više