Tijelo Ivana Pavčevića u petak možda kreće iz Kuvajta

UNATOČ dogovoru s Amerikancima, tijelo ubijenog hrvatskog vozača Ivana Pavčevića nije prema planu dopremljeno u Frankfurt, i stoga će predstavnica hrvatske diplomacije otputovati u Kuvajt i organizirati prijevoz, rekao je u četvrtak načelnik odjela MVP-a za koordinaciju i praćenje rada diplomatskih misija i konzularnih ureda Vinko Ljubičić.

Katja Miličić, savjetnica u hrvatskom veleposlanstvu u Kairu, putuje u Kuvajt gdje će organizirati preuzimanje tijela od američkih snaga i organizirati prijevoz komercijalnim letom, rekao je Ljubičić koji nije mogao objasniti što je pošlo krivo u dogovoru s Amerikancima.

Prema njegovim riječima, Ministarstvo vanjskih poslova osigurat će svu potrebnu dokumentaciju i pomoć kako bi tijelo 54-godišnjega Pavčevića, ubijenog u napadu na kamionski konvoj u Iraku 7. veljače, što prije bilo dovezeno u Hrvatsku.

Ivan Pavčević iz Nove Gradiške ubijen je u napadu iračkih pobunjenika na kamionski konvoj kod Tikrita 7. veljače. Njegova pogibija službeno je potvrđena u subotu.

Bilo je predviđeno da posmrtne ostatke hrvatskog vozača u Frankfurtu preuzme pogrebno poduzeće iz Hrvatske i doveze ga u Novu Gradišku, ali sada možda cijela operacija neće ni ići preko Frankfurta, rekao je Ljubičić.

Riječ je o drugoj hrvatskoj žrtvi među vozačima kamiona u Iraku. Vozač Dalibor Burazović ubijen je kod Mosula 23. listopada prošle godine.

Pročitajte više