Time: Bush uživa u predsjedničkom poslu

NAUČIO sam voljeti svoj posao u kojem uživam do te mjere da bih ga ponovo radio, rekao je za časopis Time od ponedjeljka američki predsjednik George W. Bush kojega će republikanci na Nacionalnoj konvenciji službeno imenovati kandidatom za novi mandat u Bijeloj kući.

"Naučio sam stvarno uživati u poslu. To je fantastičan trenutak mog života, no očito u njemu je mnogo uspona i padova", rekao je Bush u intervju što ga je dao na svome ranču u Teksasu.

"Toliko sam u njemu uživao da bih ga volio ponovno obavljati", kazao je.

Na pitanje o ratu protiv terorizma odgovorio je kako je "to dugoročna ideološka borba", a zatim dodao: "Ja nisam povjesničar. Ja sam čovjek koji stvara povijest".

"Većina povjesničara (danas) ne bi glasovala za mene stoga ne mislim da oni mogu napisati objektivnu povijest. No mislim da će povijest dugoročno priznati da je ova vlada učinila mnoge stvari te da je shvatila promjene našeg vremena i prilagodila svoju politiku tim promjenama", naglasio je američki predsjednik.

O odluci da izvede invaziju na Iraku i svrgne režim Sadama Huseina kazao je kako je bila "dobra".

Priznao je da nije molio za bivšeg iračkog vođu ali će "možda to činiti, sada kad ste vi postavili to pitanje".

Težak dio njegove predsjedničke dužnosti bilo je poslati ljude u rat.

"Posljedica rata je smrt. To je teško. Shvaćam da su odluke koje sam donio mogle ugroziti ljude. To je težak dio (predsjedničkog) posla iako znate da ste u pravu. Ta vas misao ne napušta", rekao je.

Pročitajte više