Što je danas glavna tema za novine u Hrvatskoj? Sve osim Ivice Todorića

Ilustracija: Index
  
DRAMA u Agrokoru Ivice Todorića je, čini se, napokon postala vijest za sve - osim za vodeće hrvatske tiskane medije. Tako su danas najčitaniji tiskani mediji, od Jutarnjeg lista, Večernjeg lista i 24 sata napravili sve kako bi minimizirali vijest o dramatičnom sastanku Vlade i samog Todorića, zbog kojeg je "krahirala" burza, a gotovo sve političke stranke reagirale kroz izjave svojih predsjednika.
 
Todorić i dalje zabranjena tema
 
Za Večernji je tako danas glavna tema odnos Crkve prema pobačaju i previranja u HDZ-u, dok je za Jutarnji list pitanje sigurnosti vojnih zrakoplova zbog čega je danas reagirala predsjednica Kolinda Grabar Kitarović.  
 
Todorić je već godinama, osim u Vladi i DORH-u, imao veliku podršku i dijelu medija pa je bila javna tajna o masovnim zabranama priloga koji bi kritički govorili o Ivici Todoriću. Uostalom, nedavno je i Ninoslav Pavić u razgovoru za N1 ispalio kako nikakvih zabrana nije ni bilo jer on ne vidi "zašto bi se o Ivici Todoriću pisalo kritički". 
 

Još uvijek je - Gazda


Danas, kada su razmjeri ogromnih problema u koncernu zloglasnog "Gazde" postali svima poznati, tiskani mediji i dalje ne misle da je to tema za širu javnost. Televizije su se danas već "ohrabrile" prilozima o Todoriću i Agrokoru, a po količini tema predvodi HTV kojem je stanje u najjačoj hrvatskoj prvatnoj tvrtki vijest za prve minute Vijesti i Dnevnika. 
 
Tiskani su danas ostali na istoj politici kao i do sada. Naime, osim po velikoj količini reklama Todorić je u svojim rukama imao i većinu kioska u Hrvatskoj a držao je i distribuciju novina u našoj zemlji. Stoga i nije čudan zazor prema kritici Ivice Todorića.  
 
 

Pročitajte više