TJEDNA PROGNOZA Stiže prava zima, snijeg će prekriti Zagreb i mnoge druge gradove

Foto: Zarko Basic/PIXSELL

NAKON što je sinoć pao snijeg u Lici, Gorskom kotaru ali i na Sljemenu, prognoze za sutra i preksutra predviđaju vrijeme bez padalina.

Ipak, to neće dugo potrajati pa se već od sredine tjedna možemo pripremiti na veće količine oborina u obliku kiše ili snijega.

Vrijeme sutra


Sutra se očekuje djelomično sunčano vrijeme dok je u unutrašnjosti ujutro ponegdje moguća magla, osobito na zapadu.

Oblačnije, još uz mjestimičnu kišu ili pljuskove bit će u noći i ujutro na južnom Jadranu, dok u unutrašnjosti Dalmacije može biti i susnježice. Vjetar slab do umjeren sjeverni i sjeverozapadni, a na Jadranu jaka i olujna bura s orkanskim udarima, osobito podno Velebita i Biokova.

Najniža jutarnja temperatura zraka od -3 do 1, u gorju od -7 do -3, a na Jadranu od 2 do 7 °C. Najviša dnevna između 4 i 7 °C, u gorju niža, a na Jadranu od 8 do 12 °C.

Od četvrtka snijeg i u nizinama

U utorak se na kopnu također očekuje pretežno sunčano, ujutro uz mjestimičnu maglu i slab do umjeren mraz. U utorak se na Jadranu očekuje sunčano uz slabljenje bure u Dalmaciji, dok će na sjevernom dijelu zapuhati jugo.

U srijedu se na kopnu ujutro mjestimice očekuje mraz, a zatim postupno naoblačenje i lokalno oborine, u nizinama kiša, a u gorju snijeg. Slab do umjeren jugozapadni vjetar. U četvrtak oblačno s oborinama, pa osim u gorju snijega može biti i u nizinama. Najviša dnevna temperatura zraka u manjem padu prema četvrtku. 

Na Jadranu se u srijedu i četvrtak očekuje mjestimice kiša ili pljuskovi s grmljavinom. Jako i vrlo jako jugo tijekom četvrtka će na sjevernom Jadranu okrenuti na buru. Temperatura zraka u blagom porastu.

Snijeg u cijeloj zemlji

Kako prikazuje prognoza DHMZ-a do kraja tjedna se očekuje kako će snijeg padati u cijeloj zamlji. Na kartama prikazanim u nastavku teksta pogledatjte kako će se vrijeme mijenjati iz dana u dan, a potom pogledajte i prognozu po gradovima.

Prognoza po gradovima

 

 

 

 

Pročitajte više