Tko je Bandićev prijatelj u čijoj je kući umro?

Foto: Josip Regovic/PIXSELL

MILAN BANDIĆ umro je za vrijeme druženja u kući Sergeja Ivanovića na kojem je bio još jedan Bandićev prijatelj, liječnik Gzim Redžepi. 

Bandiću je, prema onome što je dosad poznato, pozlilo nešto nakon 23 sata. U jednom se trenutku samo srušio. Redžepi ga je krenuo oživljavati, no nije mu bilo spasa. 

Hitna pomoć stigla je za samo nekoliko minuta i Bandića odvezla u bolnicu Sveti Duh. Tamo je također pokušana reanimacija, no bezuspješno i Bandić je proglašen mrtvim. 

Sergej Ivanović potvrdio je da se sve dogodilo u njegovoj kući.

"U šoku sam, šalili smo se, a onda se u trenutku sve promijenilo"

"U potpunom sam šoku jer prijatelj mi je umro u mojoj kući. Teško je to, još uvijek ne vjerujem da se to dogodilo", rekao je Bandićev prijatelj.

"S Milanom sam se družio u subotu gotovo cijeli dan. Bili smo zajedno od podneva sve do 15 sati, a onda je samo na kratko otišao na neki ručak u Brezovicu. Potom je došao kod mene s dr. Gzimom Redžepijem i tako smo nastavili s druženjem. Razgovarali smo o običnim, nepolitičkim temama, čak i o visibabama koje su ove godine prerano procvale", kaže Ivanović za Jutarnji list. Dodao je kako mu je teško govoriti o tome što se događalo u tim minutama u subotu blizu ponoći jer je i dalje u šoku s obzirom na to da se sve događalo u sekundi i bez ikakve najave.

"Ne, Milan se nije žalio ni na što, sve je bilo uobičajeno. Šalili smo se tijekom razgovora, a onda se u trenutku sve promijenilo. Dodatni je šok što se to dogodilo kod mene, u mojoj kući", ispričao je Bandićev prijatelj Ivanović.

Tko je Sergej Ivanović

Bandićevog prijatelja Sergeja Ivanovića u javnosti se gotovo nije spominjalo. 

Riječ je o 49-godišnjem poduzetniku koji je glavni zastupnik Nikea u Hrvatskoj. Sin je Pere Ivanovića,dugogodišnjeg direktora Slavije u doba socijalizma. Prije nego što je preuzeo Nike bio je trgovac automobilima.

No možda je i zanimljivije da je figurirao kao posrednik s arapskim šeikom Muhamedom Alabarom i njegovom tvrtkom Eagle Hills s kojom je Bandić potpisao memorandum o izgradnji takozvanog zagrebačkog Manhattana na mjestu današnjeg hipodroma, a dijelom i zagrebačkog Velesajma. 

Kao posrednika s arapskim investitorom ga spominje i slovenski list Finance, u kontekstu projekta u Ljubljani, a spominje se i njegova uloga u projektu zagrebačkog Manhattana.

Bandića je oporba, a dijelom i struka, žestoko kritizirala zbog zagrebačkog Manhattana, a tražila se i njegova ostavka, a projekt je na kraju propao skupa s padom izmjena GUP-a za što Bandić nije dobio podršku svog partnera u skupština HDZ-a.

No Bandićevo prijateljstvo s Ivanovićem očito je preživjelo propast velikog posla s Arapima. 

Inače, ime Sergeja Ivanovića se spominjalo i u optužnici Josipu Antiću Zefi za iznudu tešku više od 500 tisuća eura danas pokojnog Davora Golubića.

"Golubić je u strahu za svoj život nazvao Sergeja Ivanovića, rekao mu da je kuću prodao Antiću i da s njim sklopi kupoprodajni ugovor”, navodilo se u optužnici.

Pročitajte više