Tolušić i Đakić prvi put na suprotnim stranama, obojica žele podravski HDZ

Foto: Patrik Macek/PIXSELL

HDZ-ovci Tomislav Tolušić i Josip Đakić, nekad bliski suradnici, prvi su put protukandidati na izborima u vladajućoj stranci.

Obojica su se kandidirala za poziciju predsjednika županijske organizacije HDZ-a Virovitičko-podravske županije, s tim da je Đakić aktualni predsjednik.

Izbori su 5. travnja

Predsjednici i potpredsjednici županijskih, gradskih i općinskih organizacija i vodstvo zagrebačkog HDZ-a biraju se 5. travnja, tako da će Đakić i Tolušić tog datuma imati svoj prvi okršaj na suprotstavljenim stranama.

Tolušić je kandidat i za potpredsjednika stranke na nacionalnoj razini u timu Mire Kovača, a Statut HDZ-a omogućava da se ista osoba kandidira za dvije funkcije na različitim stranačkim razinama. I Đakić i Tolušić potvrdili su kandidature, a prema informacijama koje ima N1, osim njih dvojice ne bi trebalo biti ostalih kandidata za predsjednika ŽO-a HDZ-a u Virovitičko-podravskoj županiji.

Đakić: Očekujem fer i korektnu utakmicu

Đakić je rekao da očekuje fer i korektnu izbornu utakmicu.

"Očito nismo više dio istog tima, ali smo dio iste stranke", kazao je Đakić na to da su on i Tolušić prvi put protukandidati.

Tolušić: Možemo još bolje

Tolušić je pak rekao da su dosad Đakić i on radili kao tim te da će tako biti i u budućnosti.

"Stranka je u našoj županiji funkcionirala jako dobro, ali uvijek može bolje i to je jedini razlog moje kandidature, mislim da možemo još bolje. Kandidaturu za županijski HDZ najavio sam prije kandidature na nacionalnoj razini", kazao je Tolušić za N1.

Prema neslužbenim informacijama, Tolušić je Đakiću ranije predlagao da se povuče iz ŽO-a, odnosno da se više ne kandidira jer je na toj funkciji već niz godina, ali Đakić nije prihvatio taj prijedlog. I u utrci na nacionalnoj razini Đakić je podržao Andreja Plenkovića za ponovnog šefa HDZ-a, dok je Tolušić u timu Mire Kovača.

Pročitajte više