Tomac na Konferenciji o malom i srednjem poduzetništvu u Bernu

U BERNU je u srijedu u organizaciji Parlamentarne skupštine OESS-a započela dvodnevna Subregionalna konferencija o malom i srednjem poduzetništvu, na kojoj među predstavnicima iz preko 30 zemalja te nekih međunarodnih organizacija (OESS, UNECE, PABSEC, EBRD), sudjeluje i izaslanstvo Hrvatskog sabora, na čelu s potpredsjednikom HSa dr. Zdravkom Tomcem.

Kako je priopćeno,glavni cilj ove konferencije, treće koju organizira PS OESS-a u području subregionalne gospodarske suradnje, nakon Monaca (1997) i Nantesa (1999), jest "podizanje svijesti među parlamentarcima o važnosti malog i srednjeg poduzetništva za održivi gospodarski razvoj te utjecaj ove svijesti na njihov zakonodavni rad". Zaključci konferencije bit će iskorišteni u izradi Code of Conduct u promidžbi malog i srednjeg poduzetništva u članicama OESS-a.

Konferenciju je u srijedu otvorila Barbara Haering, voditeljica švicarskog izaslanstva i potpredsjednica PS OESS-a, a sudionicima su se obratili i predsjednik PS OESS Bruce George, predsjednik švicarskog Nacionalnog vijeća Yves Christen te švicarska ministrica vanjskih poslova Micheline Calmy-Rey.

Pročitajte više