Tomac: Ogorčeni smo izjavom Gordane Sobol "da koristimo bolesnog Bandića"

POTPRESJEDNIKzagrebačke gradske organizacije SDP-a, Zdravko Tomac, izrazio je ogorčenje zbog izjave predsjednice Glavnog odbora SDP-a Gordane Sobol, "da se u zagrebačkoj gradskoj organizaciji SDPa koriste bolesnim Bandićem da bi dobili izbore u Zagrebu".

Tomac je na današnjoj konferenciji za novinare izjavio da je Sobol "nasjela na izmišljenu vijest" da gradska organizacija SDP-a želi prijevremene izbore u Zagrebu.

"Nemamo tajnih planova za prijevremene gradske izbore, nema borbe za vlast u gradskoj organizaciji, i bilo bi nemoralno, da to radimo dok je Bandić bolestan", rekao je Tomac, što su na konferenciji potvrdili i predsjednik Gradskog odbora SDP-a Ivo Jelušić i članica predsjedništva SDP-ove gradske organizacije, te zagrebačka gradonačelnica Vlasta Pavić.

Tomac je dodao da su to i na jučerašnjoj sjednici Predsjedništva SDP-a rekli i predsjedniku SDP-a i premijeru Ivici Račanu.

Naglasio je da ne postoje sukobi između gradskog SDP-a i vrha SDP-a, a u prilog tome, Tomac je istaknuo da su jučer zajedno s Račanom posjetili Milana Bandića.

Zagrebački SDP-ovci priznali su da na jučerašnjoj sjednici predsjedništva SDP-a, predsjednik Račan nije dobro primio odluku o poskupljenju vode u Zagrebu.

Ta je odluka danas stavljena izvan snage, rekla je gradonačelnica Pavić.

Račan im je, kako je rekao Tomac, naglasio da ga ubuduće kod donošenja sličnih odluka konzultiraju.

Idući ponedjeljak održat će se zajednički sastanak Predsjedništva SDP-a i Predsjedništva gradskog SDP-a, najavio je Tomac, rekavši da će na sastanak doći s Vlastom Pavić.

Naglasio je da nije mimo ovlasti preuzeo vodstvo nad zagrebačkim SDP-om, već da trenutačno, kao potpredsjednik, predvodi gradsku organizaciju u skladu sa Statutom.


Pročitajte više