Tomašević besplatno dao grobno mjesto Vesni Bandić

Foto: Tomislav Miletić, Marko Lukunic/Pixsell

SAD JE I službeno objavljeno da je Tomašević besplatno ustupio grobno mjesto na kojem je pokopan Milan Bandić Vesni Bandić.

Iako je odluka donesena prije par tjedana, sve je objavljeno u Službenom glasniku Grada Zagreba prije nekoliko dana.

"Gradonačelnik Grada Zagreba, 24. veljače 2022., donosi

ZAKLJUČAK

o ustupanju korištenja grobnog mjesta

1. Grad Zagreb besplatno ustupa korištenje grobnog mjesta na groblju Mirogoj, odjel RKT, polje 112A, razred I., broj 18/1, i Mirogoj, odjel RKT, polje 112A, razred I., broj 18/2, Vesni Bandić iz Zagreba, Bužanova 4, na kojem grobnom mjestu je pokopan pok. Milan Bandić, gradonačelnik Grada Zagreba.

2. Grad Zagreb i Vesna Bandić sklopit će ugovor o ustupanju korištenja grobnih mjesta, kao u predloženom tekstu", stoji u obavijesti.

"Ilegalno grobno mjesto"

Podsjetimo, već ranije se oko toga digla buka u javnosti. Građani okupljeni u Inicijativi SOS za Mirogoj kažu da je to ilegalno grobno mjesto.

"Time je Tomašević ne samo faktički priznao na zelenoj površini izvan grobnih polja ilegalno zasnovano grobno mjesto, već je prenijevši pravo korištenja s Grada na privatnu osobu, omogućio da se to grobno mjesto pretvori u privatnu obiteljsku grobnicu obitelji Bandić", napisali su.

Početkom mjeseca Inicijativa je poslala otvoreno pismo Tomaševiću  u kojemu su ga pitali "zašto u najgoroj bandićevskoj tradiciji dopušta i zataškava skandaloznu devastaciju Mirogoja počinjenu nezakonitom izgradnjom Bandićevog groba na zelenoj površini izvan grobnih polja".

"Odgovor ne samo da nismo dobili, nego je gradonačelnik Tomislav Tomašević u međuvremenu potpisao Zaključak o ustupanju korištenja grobnih mjesta, dakle, njih dva na Vesnu Bandić", napisali su.

Pročitajte više