Tomašević: Pričao sam s Modrićem, stadion je sramota

Foto: Screenshot HRT

ZAGREBAČKI gradonačelnik Tomislav Tomašević održao je redovnu presicu u Osnovnoj školi Petar Zrinski gdje je obišao završne radove na obnovi nakon što je škola stradala u potresu. 

Potvrdio je da će se održati sastanak sa SDP-om o novom koalicijskom sporazumu te da se već vidi da je suradnja u Gradskoj skupštini bolja. 

"Nisam vidio još sve detalje, nešto iz medija. Volio bih na sastanku vidjeti što su to zapravo na neki način prijedlozi SDP-a, što su oni ključni projekti koje bismo mi morali ostvariti do kraja mandata da možemo reći biračima da smo ispunili svoja obećanja", rekao je Tomašević.

Kazao je da će kao i prošle godine za Novu godinu obići sklonište za beskućnike i dežurne službe te da će na Trgu čestitati Novu građanima. 

Tomašević: Stadion je sramota

Govorio je i o stadionu. Kazao je da se nada da će novi biti izgrađen do sljedećeg prvenstva te da Grad ide u razgovore sa svim akterima. 

“Razgovarao sam s Lukom Modrićem i spominjao se stadion, neću o detaljima sad. Čestitao sam na uspjehu, ali bez obzira na to, ovakav stadion u glavnom gradu Hrvatske je sramota, sramota onih koji su 20 godina vladali, koji su uložili 800 milijuna eura u ovo ruglo. Obveza je, bez obzira na rezultate reprezentacije, da se to riješi.

 

“Nisu sve stvari ili-ili. Mi trebamo rješavati obnovu javnih zgrada, ali privatne su u državnoj nadležnosti. No je li normalno da 20 godina imamo nenatkriven stadion, je li to normalno, nije. U kojoj je zemlji takva situacija?” zapitao se Tomašević.

Dodao je da se danas sastaje s upravom Dinama.

“Danas imam sastanak s predsjednikom Barišićem i upravom Dinama o događanjima koja su burni (sjednica skupštine Dinama na kojoj su ljudi Zdravka Mamića pokušali smijeniti direktora kluba Krešimira Antolića, op.a.), s naše strane postoji dobra volja, ono što ćemo inzistirati je da sve bude zakonski i transparentno. Možemo raditi samo ono što je u skladu sa zakonom”, poručio je Tomašević.

Kazao je još kako će uskoro uslijediti otpisivanje ugovora za nabavu 20 novih tramvaja i novih autobusa.

Pročitajte više