Tomašević smijenio članove Uprave Holdinga: Razilazili smo se, teško je bilo s njima

Foto: Hina

ZAGREBAČKI gradonačelnik Tomislav Tomašević izjavio je u ponedjeljak da su predsjednik Uprave Zagrebačkog holdinga Nikola Vuković i član Uprave Ante Samodol smijenjeni zbog otežane suradnje s ostalim članovima Uprave i različitih koncepcija upravljanja Holdingom.

Vukovića i Samodola je Tomašević kao novoizabrani gradonačelnik u lipnju ove godine izravno, bez natječaja, imenovao na čelne pozicije u Zagrebačkom holdingu kao ljude od povjerenja za koje je poručio da moraju "hitno uvesti red u Holding".

Njihovu današnju smjenu objasnio je otežanom suradnjom s troje novoizabranih članova Uprave i Nadzornim odborom.

Ustvrdio je da su postojale različite vizije u upravljanju Holdingom i podsjetio da Skupština Holdinga ima pravo razriješiti bilo kojeg člana Uprave u bilo kojem trenutku.

>> Potvrđeno: Smijenjeni šefovi Holdinga koje je postavio Tomašević, imenovan novi šef

 

Na početku konferencije za medije kazao je kako je sa smijenjenim članovima Uprave bilo sve teže surađivati.

"Ne dovodeći u pitanje njihovo znanje, iako smo se dogovorili oko ciljeva, došlo je do sve teže suradnje, posebno oko koncepcija vođenja. Oni su teško surađivali s novim članovima, teško su surađivali s članovima NO-a, a u konačnici i s nama", rekao je Tomašević.

"Bile su različite vizije oko upravljanja. Ne bih htio ići u bilo kakve detalje, nikome nije u interesu da ovo postane ping-pong. Mi kao Skupština Holdinga imamo pravo bilo koga smijeniti ako nema naše povjerenje, to se i dogodilo. Ne bih išao u detalje, treba kazati što su odriješene ruke", rekao je Tomašević. Poželio im je sreću.

Tomašević je donio odluku o imenovanju bez javnog natječaja. Misli da nije pogriješio.

"Holding je bio u takvom stanju da je trebao nužnu promjenu cijele Uprave", rekao je Tomašević.

"Holding će nastaviti stabilno funkcionirati", rekao je.

Smatra da nije pogriješio

Smatra da nije pogriješio što je ih je u lipnju imenovao u Upravu bez javnog natječaja jer je "Holding bio u takvom stanju da je trebao nužnu promjenu cijele Uprave".

"To je tada bilo nužno, oni su dali doprinos stabilizaciji Holdinga. Ali imamo različite koncepcije, razišli smo se, to je to", rekao je.

"Mi svi moramo raditi kao tim, cijela uprava, NO, da bi se Holding izvukao iz problema. Što se tiče pitanja vezanih za sadašnju Upravu, ostaju tri člana Uprave imenovana na javnom natječaju. Jednog od njih, Ivana Novakovića, imenovali smo za predsjednika Uprave", rekao je Tomašević.

"Cijeli NO ima naše povjerenje", rekao je Tomašević. Izbjegavao je odgovor na pitanje o Bajakiću, članu NO-a.

"Bit će novi javni natječaj za člana Uprave vezanog za financije", rekao je.

"Sad u cijelu ovu dinamiku, tko je i kada ponudio ostavke, ne želim ulaziti. Nikome ne treba da ovo postane ping-pong. Nama je interes da Holding posluje stabilno, da nemamo sukobe u vrhu Holdinga, to je naša odgovornost kao Skupštine, na tome smo dobili mandat", rekao je.

"U ugovoru je sve jasno o otpremnini. Imaju pravo na nju, čini mi se da se radi o tri plaće", rekao je.

"Ovo je naša odluka, ne želim o detaljima", dodao je na kraju.

Pročitajte više