Plenković rekao Tomaševiću da ništa ne zna, Benčić nazvao drugaricom

Foto: Robert Anic/PIXSELL

HRVATSKI sabor aktualnim prijepodnevom započinje novu, 7. sjednicu koja će trajati do sredine srpnja. 

Saborski zastupnici će postavljali su pitanja vladi o vođenju države i aktualnim događanjima. Odgovarali su premijer Andrej Plenković i ministar njegove vlade.

Tijekom rasprave došlo je do više svađa između zastupnika i premijera, ali i predsjednika sabora.

Aktualno prijepodne mogli ste pratiti uživo na Indexu.

Tijek rasprave:

14:00 U 14 sati završilo je aktualno prijepodne, a sabor je nastavio s radom, na redu je slobodni govor.

13:55 Na koncu aktualnog prijepodneva došlo je do još jedne svađe, ovoga puta između Benčić i Jandrokovića.

Benčić je poručila da je premijer "kontinuirano i u više navrata povrijedio poslovnik vrijeđanjem saborskih zastupnika", na što joj je šef sabora izrekao opomenu rekavši da je "koristila optužbu za povredu poslovnika kako bi replicirala Plenkoviću". 

"Netko tko sebe proglašava reformatorom, tko inzistira da se poštuju pravila i zakoni kontinuirano ih krši. Pokazujete sklonost prema nečemu o čemu govorite negativno. Pogledajte se u ogledalo, možda ćete otkriti skrivene talente i namjere koje imate", rekao je Njonjo, a Benčić mu odgovorila:

"Vi niste ovdje da nama držite lekcije, nego da na naš poslovnički opravdani zahtjev odgovorite s 'da' ili 'ne' i to obrazložite." 

Tomašević: Upišete u Google "Plenković nisam znao" i dobijete 125.000 rezultata. Plenković: Evo, i drugarica Benčić plješće

13:23 Tomislav Tomašević (Možemo!) pitao je Plenkovića je li on premijer koji zna ili koji ne zna. 

"Ako upišete u Google "Andrej Plenković nisam znao" dobijete čak 125 tisuća rezultata, što je zaista impresivno. Ima tu svega, Kujundžićevih afera, Uskoka i Dorha koji nisu uspjeli provjeriti Mamićeve ozbiljne optužbe da je podmićivao suce, ima i nekih starih aktualnih - nisam znao da je Dragan Kovačević pod istražnim mjerama kada sam mu produžio mandat za direktora javnog poduzeća...", nabrajao je Tomašević.

Plenković mu je odgovorio.

"Volio bih da znate o Zagrebu, njegovom proračunu i razvoju kao naš kandidat Davor Filipović", rekao je Plenković, na što se čuo pljesak iz klupa zastupnika stranke Možemo!. Plenković je na to odgovorio:

"Evo, drugarica Benčić plješće, to je dobro."

Premijer mu je potom rekao da "nije znao da je Tomašević takav njegov fan pa ga gugla s nekim formulacijama pa pritom izmišlja" te dodao da Tomašević nema pojma o pravu.

"Ako vi spadate u onu skupinu političara koji smatraju da bih se ja, kao premijer, time trebao baviti, onda imamo krupan problem u poimanju trodioba vlasti, tajnosti izvida i neovisnosti institucija", rekao je Plenković.

"Nastavljate lijepiti etikete, a znate li što je vaš problem? I problem cijele ljevice? Vas muči transformacija HDZ-a. Muči vas, jako vas muči. Prvo vas muči poraz od 5. srpnja. Pitajte Hajdaš-Dončića. On se još noću budi i misli da je dobio 68 mandata, da je Bernardić premijer i da ste mu vi koalicijski partner", dodao je.

Tomašević je istaknuo da Plenković nije odgovorio Benčić na njezino pitanje o sastancima Vujčića i fonda Knighthead, a njemu na pitanje je li znao da je gradonačelnik Požege zaposlen, kao ekonomist, kao rukovoditelj voznog parka Doma zdravlja u Požeško-slavonskoj.

"Na kraju je bitno što vi znate i što vi ne znate. Vidjet ćemo koliko će se do kraja mandata povećati broj rezultata u tražilici kada se upiše "Andrej Plenković nisam znao". Premijer koji ne zna ne može biti premijer", zaključio je Tomašević.

Raspudić: Jandrokoviću, vi ste se barem uvlačili sa stilom i mjerom

13:15 Nino Raspudić (Most) javio se s povredom poslovnika nakon pitanja HDZ-ovca Tomislava Klarića.

"Postavljeno pitanje ministru bilo je toliko ulizničko, toliko očito naručeno, isprazno da vrijeđa moj integritet saborskog zastupnika koji je prisiljen ovdje slušati takvo poltronstvo i svjedočiti srozavanju instituta aktualnog sata. Stoga vas molim da zastupniku Klariću izreknete opomenu", rekao je Raspudić.

Jandroković mu je odgovorio.

"Raspudiću, ovo nije nimalo duhovito. Izričem vam opomenu i molim da to ne činite jer svaki zastupnik ima pravo postaviti pitanje kakvo hoće i vi niste ti koji će određivati sadržaj, moralnost... Pitanje je bilo sasvim normalno", rekao mu je Njonjo na što se Raspudić opet javio s povredom poslovnika:

"Navedenu vještinu ste svojevremeno maturirali sa Sanaderom, diplomirali s Kosor, magistrirali s Karamarkom i sada je doktorirate s magistrom Plenkovićem. Ali, vi ste se uvlačili barem sa stilom i mjerom za razliku od ovih ovdje zastupnika. Stoga apeliram da ih tome i poučite, stilu i mjeri umjesto što meni dajete opomenu.

Njonjo je krenuo u osobni obračun.

"Kolega Raspudiću, bilo mi je jako drago kad ste bili u mojoj izbornoj jedinici, pa kada sam ja sam dobio više glasova nego cijela lista. Toliko o vašoj vjerodostojnosti, osobnosti, inteligenciji i svemu što mislite da posjedujete, a ne posjedujete", odgovorio mu je šef sabora.

Plenković i Vujčiću i njegovim sastancima s predstavnicima fonda Kinghthead

13:05 Sandra Benčić (Možemo!) pitala je premijera Plenkovića o sastanku guvernera HNB-a Borisa Vujčića s predstavnicima fonda Knighthead u slučaju Agrokor. Navela je da je "posljedica toga njihova ponuda za Agrokor prošla nakon što je Vujčić na zahtjev predstavnika fonda njihovu ponudu učinio atraktivnijom."

Optužila je Plenkovića da je on omogućio da se tzv. konzultantima Agrokora isplati više novca nego što je bio granični dug dobavljačima jer se odlučilo za roll-up kredit i jer se donio Lex Agrokor.

Pitala je Plenkovića je li znao za sastanke Vujčića i konzultante Knightheada te smatra li bi li guverner Vujčić trebao vladi i saboru odgovarati za to.

"Što se tiče guvernera Vujčića, pitajte njega, ne mene."

Benčić nije bila zadovoljna odgovorom.

"Osim što ste mudro prešutjeli moje ključno pitanje o sastancima Vujčića i Knightheada, a prešutjeli ste jer bi vaš činjenica o tome mogla inkriminirati u nekim budućim postupcima."

12:35 SDP-ov Stjepan Kovač pitao je ministricu fondova Europske unije, Natašu Tramišak, o financiranju pomagača u nastavi za djecu s poteškoćama, odnosno o projektu financiranja koji je trajao četiri godine, a koji završava krajem ove školske godine.

"Novog natječaja nema na vidiku. Nema čak ni okvirnog datuma kada bi se mogao raspisati", rekao je Kovač te dodao da uskoro počinju upisi za novu školsku godinu i da će trebati osigurati pomagače u nastavi: "Ne samo da nećemo znati na koliko ćemo pomagača moći računati, nego nećemo znati ni hoće li se oni financirati na dosadašnji način."

Tramišak je rekla da je pitanje vezano uz Europski socijalni fond i da se trenutačno radi na financijskom okviru koji će imati "više od dvije milijarde eura sredstava za razvoj socijalnih programa".

Dodala je da bi okvir trebao biti gotov u lipnju, a potom će uslijediti odlazak na odobrenje Europske komisije te će se raspisati prvi pozivi za financiranje. 

12:05 Vesna Vučemilović (Domovinski pokret) postavila je pitanje ministru Darku Horvatu o građevinskom zemljištu u vlasništvu Hrvatske koje nije procijenjeno u postupku pretvorbe i privatizacije.

Vučemilović je podsjetila da je sabor prošle godine donio zakon kojim su sve dotadašnje uredbe o spomenutoj vrsti zemljišta postale nevažeće te da je do 10. srpnja 2020. trebalo donijeti novu uredbu kojom će se to područje regulirati, što nije učinjeno.

Horvat je rekao da je napravljena "široka javna i stručna rasprava" i da je "ostalo samo pitanje cijene".

"Da nam ta cijena ne bi bila političko pitanje, formirano je stručno povjerenstvo i istog trenutka kada predmetna studija bude završena, definirat ćemo i cijenu i time ćemo izvršiti sve ono što nam je Hrvatski sabor zadao", kazao je ministar Horvat.

Raspudić o Vijeću Europe i položaju Hrvata u BiH

11:30 Nino Raspudić (Most) pitao je premijera ima li kakav kontakt s Marijom Pejčinović Burić, bivšom hrvatskom šeficom diplomacije, a sada glavnom tajnicom Vijeća Europe (VE) i što se s njom događa, te hoće li Hrvatska reagirati na izjave "nižerazrednog birokrata" VE kako je vrijeme da BiH prijeđe na moderniji sustav koji nije temeljen na konstitutivnim narodima.

"Što se tiče Pejčinović Burić i njenih stavova kao glavne tajnice VE, to morate pitati nju", uzvratio mu je premijer, ističući kako je, dok je bila hrvatska ministrica, provodila politiku Hrvatske koja je više nego jasna kad je riječ o pravima Hrvata i konstitutivnosti hrvatskog naroda. Sve naše diplomatske inicijative koje imamo sa bitnim akterima vezane su za poštivanje prava Hrvata u BiH, rekao je Plenković.

Poručio je kako je pozicija Hrvatske jasna i stabilna i da se neće promijeniti ni milimetra.

"Naša je pozicija da je ključno, kapitalno pitanje za koheziju BiH izmijeniti izborni zakon koji će biti plod dogovora političkih stranka i institucija u BiH, i koji će omogućiti pravedne izbore i legitimnu zastupljenost, osobito kad je riječ o izborima u Federaciji BiH", istaknuo je premijer.

Na Raspudićev navod da je saborski Odbor za Hrvate zbog spomenute izjave pisao Pejčinović Burić, pa umjesto odgovora dobio dociranje, uzvratio je da pismo nije vidio, no ponovio je da će, kad je o Hrvatima u BiH riječ, Hrvatska uvijek biti za njihovu ravnopravnost, konstitutivnost i izmjenu izbornog zakona.  

Naveo je i kako mu se Pejčinović Burić, kad povremeno dođe u Hrvatsku, javi. Obavimo konzultacije, no ona danas ne predstavlja samo Hrvatsku, ona je glavna tajnica VE i  činjenica da Hrvatska ima glavnu tajnicu je ogroman uspjeh, ustrajao je premijer.

Raspudić odgovorom nije bio zadovoljan, drži da bi Hrvatska morala reagirati prema VE, jer je ukidanje konstitutivnosti očito njihova politika. 

"Katastrofalno je da netko za svoju karijeru, pa makar ona primala i 300.000 eura godišnje, na ovakav način može biti jedan od političkih grobara svoga naroda", istaknuo je zastupnik Nino Raspudić.

Svađa Beljaka i Jandrokovića: Niste vi bog, nećete mi govoriti što da radim

11:15 HSS-ov Krešo Beljak pitao je Plenkovića ekonomskoj krizi, a nakon toga se posvađao s Jandrokovićem jer ga je predsjednik sabora prekinuo u pitanju premijeru uz obrazloženje da je zastupniku isteklo vrijeme.

"Imate li plan kako i što dalje? Trebat će pomagati i dalje. Da li zaduženjem? Da li računamo na Europsku uniju? Da li vi računate na smanjenje određenih troškova...", pitao je Beljak prije nego što ga je Jandroković usred rečenice prekinuo jer mu je isteklo vrijeme.

"Protestirat ću na Jandrokovićevo ponašanje. Ovo što je on meni napravio, nije mi dopustio da dovršim rečenicu, je ispod svake razine. Tako ste se mogli razgovarati sa Sanaderom, s Kosor, s Karamarkom, a sa mnom se tako nećete razgovarati. Vi niste bog, vi ste samo jedan od saborskih zastupnika koji ste prvi i mislim da je krajnje bezobrazno od vas da ne dopustite meni, ili nekome drugome, da završim rečenicu u kojoj nisam izrekao dvije riječi do kraja. Tim više što nisam nikoga vrijeđao nego sam postavljao konstruktivno pitanje. To što vi radite je bahatost i bezobrazluk kakvih u ovom saboru dugo nije bilo", protestirao je Beljak nakon premijerovog odgovora.

Jandroković mu je odgovorio.

"Ne znam čime ste izazvani da ovako govorite. Vama je vrijeme isteklo, gotovo deset sekundi, u šestoj sekundi sam vas upozorio. Isto činim sa svima, ne znam zašto bi vi bili iznimka. Ako je dogovor dvije minute, onda se toga trebamo držati. Ako je bahatost držanje reda, onda ne znam što bih rekao."

Beljak mu je još jednom replicirao povredom poslovnika.

"Ne govorite istinu", odgovorio mu je Beljak pa nastavio: "Nemate jednake kriterije prema svima. Nisam bio bezobrazan, niste mi dali da dovršim doslovno dvije riječi. To je bezobrazno."

Njonjo mu je rekao da sjedne i dao mu jednu opomenu, a Beljak uzvratio:

"Niste mi vi profesor niti ćete mi govoriti da sjednem. Možete mi dati sto opomena, neće mi govoriti što da ja radim."

Njonjo je izgubio živce i podigao glas:

"Ajde, dajte se... ajde, sjednite i držite se reda. Ne tražim ništa drugo, nego da se držite reda, kako za vas tako i za druge kolege", rekao mu je Njonjo i dao drugu opomenu. 

Grbin premijeru: A o cjepivu, čuo sam samo isprike, nijedno rješenje. Vaša obećanja, bez uvrede, više ne mogu vjerovati

10:31 Peđa Grbin je pitao Plenkovića o problemu cijepljenja. 

"Ne možete biti direktno odgovorni za problem cjepiva u EU jer je tu Europska komisija odradila loš posao, ali možete biti indirektno jer ste se hvalili radom njene predsjednice Ursule von der Leyen, ali ste direktno odgovorni za neuspješnu distribuciju cjepiva u Hrvatskoj. Vidjeli smo da ona ne funkcionira u Zagrebu, cijepi se preko reda, ne raspoređuje se kako treba liječnicima opće prakse, pa se tako cijepi bez ikakvog reda i pravila. 

Imamo i kroničan problem s lijekovima koji se ne isporučuju bolnicama zbog dugova koje je nagomilala vaša vlada", rekao je Grbin i pitao kako se misle riješiti navedeni problemi.

Plenković je nabrajao koliko je doza cjepiva Hrvatska nabavila te koliko će ih još dobiti, a onda je rekao da problema s lijekovima nema. 

"Hrvatska je dosad naručila 8.85 milijuna doza cjepiva. Dosad je isporučeno 664.500 doza, do kraja travnja očekujemo još 500.000. U ukupnom iznosu drugog kvartala očekujemo još 2.5 milijuna doza. To uključuje i dodatnih 747.000 Pfizera koje smo ispregovarali proteklog tjedna od akceleriranih Pfizerovih doza. Bitno je da javnost čuje cjelinu informacije. U ljeto ove godine AstraZenecino cjepivo je po svim tada dostupnim informacijama djelovalo da će biti i prvo dovršeno i prvo odobreno. Na tom tragu je bila narudžba naših stručnjaka. Potom smo naručivali dodatno Modernu, Pfizer i Johnson&Johnson, naručili smo i neodobrene CureVac i Novavax. Organizacija distribucije cjepiva je problem koji je jedna od kompanija u ovom trenutku imala na globalnoj razini. U EU AstraZeneca je isporučila 30 milijuna doza umjesto 120 milijuna doza. To je svugdje usporilo dinamiku cjepiva.

Ambicija nam je da do 1. srpnja imamo procijepljeno 55 posto odrasle populacije."

"U ovom trenutku nema bolnica kojima nedostaje lijekova, ali ako želite kao šef SDP-a plašiti ljude time da nema lijekova, to je vaša odgovornost i s tim se nosite. Takvo nešto se ne događa, naši ljudi mogu do lijekova", odgovorio mu je pa krenuo nabrajati koliko je dosad vlada isplatila ljekarnama i veledrogerijama:

"Prije Božića smo isplatili milijardu i tristo milijuna kuna veledrogerijama, još 300 milijuna kuna ljekarnama, sada je dostavljeno 980 milijuna kuna, razgovori se nastavljaju. Ono što ćemo napraviti: ući ćemo u strukturu toga i tražiti odgovornost za dug koji nastaje u tako velikim količinama. To je problem koji je svaka vlada imala, a ono što je posebno zabrinjavajuće jest da se uvijek te fakture ispostavljaju vladi pred izbore i ključne blagdane."

Grbin je odgovorio premijeru.

Nije baš svaka vlada imala taj dug. Za vrijeme SDP-ove vlade dugovi u zdravstvu su dramatično smanjeni i nije bilo problema s isporukom lijekova. Pet godina na čelu hrvatske vlade, pet godina se gomilaju dugovi, pet godina se novac upumpava u sustav, troši se, ne čini se ništa kako bi se sustav zdravstva reformirao - ništa. Novac se pumpa, a mi se čudimo zašto dug i dalje raste. To da u bolnicama nema lijekova nisam rekao ja, nego su rekli brojni pacijenti koji su se sa time sami suočili. Ja time ne plašim, a vaš je zadatak da se time pozabavite i da spriječite da bolesnici ne dobiju lijek. To je vaš posao, prihvatili ste ga, nitko vas na njega nije tjerao. A o cjepivu, čuo sam samo isprike, nijedno rješenje. Vaša obećanja, bez uvrede, više ne mogu vjerovati."

10:24 HDZ-ov Željko Reiner je pitao Beroša jesu li bolnice spremne za zbrinjavanje većeg broja covid-bolesnika ako do toga dođe zbog potencijalnog povećanja broja novozaraženih. 

Beroš je spomenuo Rijeku i Zadar kao gradove koji trenutno imaju najtežu situaciju.

"Svakodnevno nam je zadatak analizirati sliku, u ovom trenutku više u južnim županijama nego u sjevernim, i tako se prilagođavati. Hrvatska je među vodećim zemljama u iskazanom interesu za dodatnu edukaciju djelatnika u intenzivnim jedinicama."

SDP-ova Vlašić-Iljkić kritizirala Aladrovića i socijalni rad

10:12 SDP-ova Martina Vlašić-Iljkić, koja je postavila pitanje vladajućima umjesto planiranog Arsena Bauka, kritizirala je ministra Aladrovića zbog rada socijalne skrbi u kontekstu slučaja curice (2) iz Klaićeve te oštro kritizirala njegovo ministarstvo.

Pitala ga je "je li ga sram njegovog nerada te smatra li se odgovornim za smrt djevojčice iz Nove Gradiške" te "je li ga sram što nije donio Zakon o socijalnoj skrbi, kao niti jedan propis u pet godina mandata koji bi utjecao na reorganizaciju centara". 

Aladrović joj je odgovorio.

"Mislim da smo svi svjesni problema sustava socijalne skrbi, činjenica je da imamo izvjesne poteškoće i izazove, ali smo odlučni riješiti ih. Zakon o socijalnoj skrbi će u vrlo kratkom vremenu ući u javno savjetovanje, radna skupina od stručnjaka radi na njemu i siguran sam da će učiniti pozitivne pomake za sustav. Nažalost, ovu tragediju nismo izbjegli. Siguran sam da ćemo drugim izmjenama, koje smo već najavili, učiniti pozitivne pomake kako bismo u budućnosti minimizirali mogućnosti ovakvih događaja. Što se tiče radnika, moramo odvojiti one koji rade odgovorno svoj posao i one koji ga ne rade. Za one koji neodgovorno obavljaju posao mjesta u sustavu neće biti", odgovorio je Aladrović.

Vlašić-Iljkić nije bila zadovoljna odgovorom pa je nastavila s kritikama.

"Nekakvim dodatnim obrazovanjem socijalnih radnika se neće napraviti ništa. Oni su kompetentni za svoj posao, ali dajmo im priliku da rade ono čime bi se trebali baviti. Rasteretite sustav", poručila je.

Ante Prkačin o Srpskoj pravoslavnoj crkvi u Crnoj Gori

10:07 Ante Prkačin iz Domovinskog pokreta požalio se Plenkoviću na utjecaj Srpske pravoslavne crkve (SPC) u Crnoj Gori. Rekao je da Hrvatska i Crna Gora imaju istog neprijatelja - "destruktivno i neprijateljsko djelovanje SPC-a". 

Istaknuo je da "Hrvatska nema dovoljno pameti u rješavanju tog problema" te podsjetio na ugovor koji je prije 18 godina potpisao tadašnji premijer Ivica Račan sa Srpskom pravoslavnom crkvom.

Plenković mu je odgovorio da se još nije susreo s tim pitanjem te da je Prkačin prvi koji takvo pitanje postavlja, ali je dodao da zasad ne vidi argumente za ukidanje tog ugovora. Međutim, dodao je, "zbog radoznalosti će malo više istražiti ugovor ne bi li vidio ima li nešto sporno u njemu te da će mu onda odgovoriti".

Zekanović o šibenskom TEF-u

10:00 Hrvoje Zekanović iz Suverenista postavio je Plenkoviću dva pitanja, oba vezana za projekt valorizacije zone šibenske Tvornice elektroda i ferolegura (TEF). Pitao ga je i što bi Plenković napravio kada bi jedan gradonačelnik ili načelnik iz njegove stranke bio direktno odgovoran za gubitke desetaka milijuna iz gradskog proračuna.

Premijer mu je samo rekao da će zamoliti ministra prostornog uređenja Darka Horvata da Zekanoviću odgovori pismenim putem. Što se tiče drugog pitanja, rekao je da na takva hipotetska pitanja ne odgovara te da će takve načelnike i gradonačelnike građani kazniti na lokalnim izborima.

Grbin na samom početku dobio tri opomene, Vidović Krišto tražila minutu šutnje

9:35 Šef SDP-a Peđa Grbin odmah je dobio tri opomene nakon svađe s Jandrokovićem u kojoj mu je rekao: "Ovo što vi radite je sramota."

Grbin je zatražio raspravu o prigovoru koji su podnijeli zastupnici stranke Možemo!, bez obzira na to smatra li predsjednik sabora da je prigovor osnovan ili nije te ga optužio za povredu poslovnika. Potom je ustao sa svog mjesta i Jandrokoviću donio papir na što mu je ovaj tri puta izrekao opomenu u manje od minute. 

"Ako ne sjednete, isključit ću vas sa sjednice", rekao mu je na kraju Njonjo.

9:30 Karolina Vidović Krišto je zatražila "minutu šutnje i molitve" povodom, kako je rekla, "tridesete godišnjice srpske agresije". Jandroković ju je odbio.

***

38 zastupnika je postavljalo pitanja.

1.    Ermina Lekaj Prljaskaj (NZ)
2.    Josip Šarić (HDZ)
3.    Ivan Budalić (HDZ)
4.    Hrvoje Zekanović (Suverenisti)
5.    Dragana Jeckov (SDSS)
6.    Ante Prkačin (Domovinski)
7.    Arsen Bauk (SDP)
8.    Miroslav Škoro (Domovinski)
9.    Željko Reiner (HDZ)
10.    Stjepan Kovač (SDP)
11.    Stipan Šašlin (HDZ) 
12.    Ankica Zmaić (HDZ)
13.    Barbara Antolić Vupora (SDP)
14.    Nino Raspudić (NZ)
15.    Anamarija Blažević (HDZ)
16.    Krešo Beljak (HSS)
17.    Mišel Jakšić (SDP)
18.    Ivan Celjak (HDZ)
19.    Nikola Mažar (HDZ)
20.    Marin Miletić (Most)
21.    Predrag Štromar (HNS)
22.    Vesna Vučemilović (Domovinski)
23.    Darko Klasić (HSLS)
24.    Tomislav Okroša (HDZ)
25.    Marin Mandarić (HDZ)
26.    Ljubomir Kolarek (HDZ)
27.    Peđa Grbin (SDP)
28.    Martina Vlašić Iljkić (SDP)
29.    Siniša Jenkač (HDZ)
30.    Anđelko Stričak (HDZ)
31.    Gari Cappelli (HDZ)
32.    Ivan Radić (HDZ)
33.    Sandra Benčić (Možemo)
34.    Tomislav Klarić (HDZ)
35.    Tomislav Tomašević (Možemo)
36.    Marijana Puljak (Centar)
37.    Mirela Ahmetović (SDP)
38.    Sanja Udović (SDP).

Pročitajte više