Tomasović: U Nadzornom odboru Hajduka sjedi lopov, a njegovo ime je Šime Luketin

DANAS U Splitu drama oko Credo banke! Kada su sinoć čuli da je Hrvatska narodna banka zbog nezakonitosti i bankrota likvidirala splitsku banku, štediše su jutros pohitale po svoj novac. Dočekala su ih, međutim, zatvorena vrata! 

Banka stradala zbog pohlepe vlasnika

Ljudi su u šoku, banka je propala zbog pohlepe vlasnika Mirka Vukovića i Borisa Barača, koji su pokupili gotovo sav novac i ostavili saldo na prosjačkom štapu. Usto su i krivotvorili poslovne podatke.

Posebno je neugodno što je sve kredite vlasnicima banke morao odobriti predsjednik Uprave Šime Luketin, odnedavno član Nadzornog odbora Hajduka.

"Luketin zaboravio na zakone, licemjerno je šutio i upropastio banku"

Taj detalj nije mogao ne primijetiti Hrvoje Tomasović, predsjednik splitskog HSP-a. "U Nadzornom odboru Hajduka sjedi lopov, a njegovo ime je Šime Luketin. Isti dan kada mu je banka zatvorena zbog kriminala, on je izabran u Nadzorni odbor Hajduka. Morao je voditi računa o zakonitom poslovanju banke, mogao je reći ne pohlepi vlasnika, ali to ipak nije učinio", zaključio je Tomasović. 

Smatra da je skandalozno to što se Luketin uopće prijavio za Nadzorni odbor, a već je jako dobro znao da je uvaljan u nečasne radnje.

"Čovjek koji se prijavio znao je da radi kriminalna djela u banci, potpisuje kredite kako bi se isisao novac. Nije trebao glumiti poštenjačinu. Mogao je lijepo kazati imam posla u banci. Licemjerno je šutio, banku upropastio, ubio sve koji imaju preko 400 tisuća kuna i sada bi to trebala biti nekakva moralna vertikala koja će spašavati Hajduk koji je po našoj računici 164 milijuna kuna u dugu", kaže Tomasović, koji drži kako bi trebalo preispitati model biranja u Nadzorni odbor Hajduka.

Pročitajte više