TOMČIĆ DOPUTOVAO U VELIKU BRITANIJU

Predsjednik Hrvatskog sabora Zlatko Tomčić doputovao je u nedjelju u radni posjet Velikoj Britaniji, gdje od svojih sugovornika namjerava zatražiti da britanski parlament čim prije ratificira Sporazum o stabilizaciji i pridruživanju između Hrvatske i Europske unije.

"Namjeravam britanskoj strani prezentirati što je Hrvatska napravila na planu europskih integracija i zamoliti ih da u parlamentu čim prije ratificiraju SSP", rekao je Tomčić uoči odlaska za London.

Predsjednik Hrvatskog sabora u ponedjeljak će se u Londonu sastati s predsjednikom Donjeg doma britanskog parlamenta Michaelom Martinom.

Predviđeni su također susreti s ministrom za europska pitanja Dennisom MacShaneom i ministrom poljoprivrede Alunom Michaelom te s ministrom vanjskih poslova u sjeni Michaelom Ancramom.

U utorak će Tomčić otputovati u Wales, gdje će se sastati s predsjednikom velške Skupštine lordom Dafyddom Elis-Thomasom. Tomčić će u Cardiffu razgovarati i s predstavnicima velške Razvojne agencije, jedne od najuspješnijih europskih agencija u privlačenju stranih ulaganja.

(Hina) sv sd

Pročitajte više