Tomčić: HSS posebnu odgovornost preuzeo 2000., kada je ušao u koaliciju

PREDSJEDNIK HSS-a Zlatko Tomčić izjavio je danas kako je HSS posebnu odgovornost preuzeo 2000., kada se opredijelio za koaliciju koja je, kako je rekao, "ipak dala neke naznake demokratskih promjena u Hrvatskoj".

"To nije bila laka odluka za HSS jer smo ušli u koaliciju sa strankama s kojima nemamo mnogo ideoloških sličnosti. No, zato smo se vrlo jasno oduprli onim snagama u Hrvatskoj koje su sve više vodile autoritarnom načinu vladanja koji je prijetio da postane dominantan", rekao je Tomčić u Varaždinu na središnjemu predizbornom skupu HSS-a za III. izbornu jedinicu.

Kazao je da je gospodarstvo najvažnije hrvatsko pitanje jer država koja ima uspješno gospodarstvo može uspješno rješavati i sve ostale probleme. "HSS je zato osmislio integralni koncept razvoja ekonomije koji bi trebao riješiti dva temeljna problema - nezaposlenost i previsoku zaduženost", rekao je.

Varaždinski župan i prvi na listi u III. izbornoj jedinici Zvonimir Sabati rekao je kako HSS ima lokalne razvojne programe za tu jedinicu koji se temelje na poljoprivredi, razvoju malog i srednjeg poduzetništva te turizma.

"Posebnu pažnju želimo posvetiti obrazovanju jer mislimo da je obrazovanje, temeljeno na znanju, značajno za razvoj ne samo ovog kraja, nego i Hrvatske", rekao je Sabati.

Kandidati III. izborne jedinice na varaždinskom su Korzu dijelili kuhano vino, kestene i promidžbeni materijal te razgovarali s građanima.
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.