Tomčić posjetio i darovao obitelj Gollner s osmero djece

PREDSJEDNIK Hrvatskog sabora i Hrvatske seljačke stranke (HSS) Zlatko Tomčić posjetio je danas, u povodu Uskrsa, deseteročlanu obitelj Gollner (Damira i Esteru) i njihovo osmero djece, koja živi u jednosobnom stanu u zagrebačkom naselju Dubrava i uručio im prigodne darove.

Obitelj Gollner dobila je 50 kilograma brašna, 14 litara ulja, 180 jaja, oko 15 kilograma jabuka i košaru slatkiša.

Takvim će darovima HSS i udruga Obiteljski centar, za Uskrs darovati još 40 zagrebačkih obitelji s više djece, rekao je Tomčić.

Obitelj Gollner sa šest sinova i dvije kćeri (najstarije dijete ima 24 godine, a najmlađe dvije) živi u stanu od 30 četvornih metara, majka Estera je nezaposlena, a otac Damir radi u privatnom poduzeću Ikomu i mjesečno zarađuje 2.700 kuna. Obitelj dobiva i oko 1.313 kuna dječjeg doplatka te svaka tri mjeseca po 800 kuna socijalne pomoći.

Gospođa Gollner je Tomčiću rekla da bi se ona i najstariji sin i kćerka željeli zaposliti, ali da posla za njih nema.

Rekli su da bi uskoro trebali useliti u novi veći stan koji im je na deset godina dala zaklada Primorac.

Tomčić je obitelji Gollner čestitao na hrabrosti. Dok ima ljudi kakvi ste vi i demografska slika Hrvatske bit će bolja, rekao je Tomčić, naglasivši da će se u Hrvatskom saboru zauzimati za pomoć i pogodnosti obiteljima koje imaju više djece.

Na novinarsko pitanje, je li mu žao što su saborski zastupnici u ovom saborskom mandatu ukinuli porodiljne naknade, Tomčić je odgovorio potvrdno. Grijeh ukidanja porodiljnih naknada nosit će svi koji su za to glasovali, ali će to vrlo brzo biti ispravljeno, već u slijedećem saborskom sazivu, poručio je.

Na pitanje je li njegov posjet obitelji Gollner predizborna kampanja Tomčić je odgovorio da se sve što političari rade smatra predizbornim trikom, ali da HSS i inače, a za Božić i Uskrs, koliko može, pomaže potrebite obitelji, vrlo često na inicijativu seljaka.

Poručio je da za obitelji trebaju brinuti ne samo institucije vlasti, već i razne udruge i zaklade.

Prihvatio je inicijativu tajnice udruge Obiteljskog centra Marije Klobučar da bude pokrovitelj manifestacije koja bi na Majčin dan okupila sve hrvatske obitelji s mnogobrojnom djecom, kojih je oko 2.000.



Pročitajte više