Tomčić priznao da HSS nije zadovoljan izbornim rezultatom

PREDSJEDNIK HSS-a Zlatko Tomčić priznao je kasno noćas da njegova stranka nije zadovoljna izbornim rezultatom.

Očekivali smo 20-ak zastupnika, a dobit ćemo možda 12 do 13, izjavio je Tomčić novinarima u Središnjici stranke.

Ocijenio je kako je očito da se politička podjela na lijevu i desnu opciju prenijela i na biračko tijelo, pa HSS-ova afirmativna kampanja nije prošla.

Ipak, HSS je, po njegovu mišljenju, zadržao ulogu svojevrsna "jezičca na vagi". Tomčić je najavio da će (idućih dana) početi pregovori s potencijalnim partnerima i da pregovori neće trajati nekoliko dana, nego vrlo dugo.

Predsjednik HSS-a ponovio je da HSS ne isključuje koaliciju ni s HDZ-om, ni sa SDP-om, podsjetivši da je opredjeljenje stranke da ne koalira s isključivo lijevim, odnosno desnim strankama.

Gotovo sve stranke dolaze u obzir za stvaranje koalicije, rekao je Tomčić, objasnivši kako među strankama koje prelaze izborni prag nema isključivo lijevih i isključivo desnih.

Ustvrdio je da HSP ne ubraja u desne stranke, jer je ta stranka proteklih godina prošla ozbiljne promjene.

Tomčić je odlučno odbacio sumnje o mogućoj HSS-ovoj trgovini u koaliranju, rekavši da će njegova stranka koalicijske partnere tražiti na temelju spremnosti da prihvate HSS-ova stajališta, odnosno koncept integralne nacionalne ekonomije, stručne Vlade, jačeg parlamenta.

Razgovarat ćemo sa svima i u nekoliko krugova, a svjesni smo da su naši uvjeti teški, rekao je Tomčić.

Izjavio je da zbog lošeg izbornog rezultata ne kani povući nikakve konzekvencije ni na osobnoj, ni na stranačkoj razini.

Ipak, dometnuo je kako će o svemu konačnu riječ reći stranačko članstvo.

(Hina) um dd

Pročitajte više