tomčić razgovarao s čelnicima pet županijskih organizacija hss-a

Predsjednik Hrvatske seljačke stranke (HSS) Zlatko Tomčić posjetio je danas Viroviticu, Slavonski Brod i Vinkovce, gdje je razgovarao s čelnicima pet županijskih ogranaka o izbornim rezultatima te mogućem koaliranju s HDZom. L

Nakon razgovora u Slavonskom Brodu s čelnicima stranačkih ogranaka Brodsko-posavske i Požeško-slavonske županije, Tomčić je rekao novinarima da je "iznimno zadovoljan" razgovorima, jer se raspravljalo "otvoreno i korektno bez obzira što evidentno postoje različita mišljenja".

"No, mi smo stranka koja je tako navikla raditi i koja u svakoj situaciji zna naći zajednički izlaz. Ono što me ohrabruje je to, što se svi izjašnjavaju da će poštivati odluku stranačkih tijela", kazao je Tomčić.

Istaknuo je da se nisu donosile nikakve odluke, nego iznosila mišljenja o mogućoj koaliciji s HDZ-om.

Na novinarsko pitanje kakvo je stajalište o toj temi prevladalo, Tomčić je rekao kako on to ne može odgovoriti prije nego što čuje mišljenje svih ogranaka, što je i cilj takvih sastanaka.

O istim temama Tomčić je prije Slavonskog Borda razgovarao s čelnicima stranačkih ogranaka Virovitičko-podravske i Osječko-baranjske županije u Virovitici, a današnje je razgovore završio večeras u Vinkovcima.

"Članovi Županijskog odbora HSS-a Vukovarsko-srijemske županije daju punu podršku predsjedniku HSS-a Zlatku Tomčiću i vodstvu stranke da u stvaranju eventualne koalicije s HDZ-om pronađu najbolja rješenja za cijeli HSS", izjavio je za Hinu predsjednik vukovarsko-srijemskog HSS-a Zdravko Kelić.

Dodao je kako je tijekom večerašnjih gotovo troipolsatnih razgovora članova Županijskog odbora i predsjednika stranke Tomčića zaključeno kako su "za loš izborni rezultat HSS-a na parlamentarnim izborima krive sve strukture, od dna do vrha stranke".

Pročitajte više