Tomčić u Slavonskom Brodu: HSS za novi put nacionalne ekonomije

PREDSJEDNIK HSS-a Zlatko Tomčić izjavio je danas kako se HSS zauzima za "novi put nacionalne ekonomije koja će zaštititi domaću proizvodnju, koja će imati stope rasta od osam ili devet posto, koja će se prestati zaduživati u inozemstvu i koja će biti konkurentna vanjskom globaliziranim tržištu.

Tomčić, koji je nositelj liste i u V. izbornoj jedinici, rekao je to na predizbornom skupu HSS-a u Slavonskom Brodu, objašnjavajući zašto je prema njegovu mišljenju koncept integralne nacionalne ekonomije koji nudi HSS "danas nasušna potreba Hrvatske".

HSS će tu politiku provesti, a oni koji ne budu prihvatili taj koncept, neće sjediti s nama za istim stolom ili mi nećemo biti s njima, kazao je Tomčić. "Prihvatit ćemo samo onu vladu u kojoj će sjediti najelitniji stručnjaci i najkvalitetniji ljudi. Vladu samo političara i Vladu amatera HSS prihvatiti neće", dodao je.

Tomčić se također zauzeo da Hrvatska i u praksi postane zemlja parlamentarne demokracije.

Objasnio i da to što je HSS na zadnje mjesto u svome programu stavio ulazak Hrvatske u Europsku uniju ne znači kako mu je to manje važno. "Mi samo želimo i znamo biti odgovorni. Ako ostanemo gospodarski nerazvijeni, ako ne otklonimo kočnice sustava, ako ne uspostavimo novi sustav stjecanja znanja, ako ne budemo vodili odgovornu nacionalnu, demografsku i socijalnu politiku, onda Hrvatska neće ni dobiti mogućnost da uđe u Europsku uniju", kazao je Tomčić.

Na skupu u Slavonskom Brodu predstavljeni su i kandidati HSS-a u petoj izbornoj jednici.

Pročitajte više