Tomčić: Zbog konzultacija još bez glasovanja o novom zakonu o HRT-u

PREDSJRDNIK Sabora Zlatko Tomčić na početku današnjeg saborskog zasjedanja izvijestio je da se još uvijek obavljaju konzultacije o amandmanima na prijedlog novoga zakona o HRT-u, te da se, unatoč očekivanjima, o tom prijedlogu neće glasovati u prijepodnevnom dijelu sjednice.

Na Konačni prijedlog zakona o HRT-u, koji je jučer prošao drugo saborsko čitanje, stavljeno je 50-ak amandmana.

Klub HSLS-a ponovno je jutros zatražio da se dnevni red 29. sjednice dopuni raspravom o privatizaciji Sunčanog Hvara, te raspravi u vezi s NE Krško, zahtijevajući od Tomčića da ne zaključi sjednicu sve dok se rasprava o tome ne provede.

´Ne bi bilo dobro da se sjednica zaključi prije rasprave o Sunčanom Hvaru i NE Krško, jer je riječ o prevelikom problemu za koji je javnost zainteresirana i obveza je Sabora o tome provesti raspravu´, istaknuo je HSLS-ovac Joško Kontić.

Predsjednik Sabora rekao je da će Sabor glasovati o HSLS-ovu prijedlogu dopune dnevnog reda čim bude dostavljen zastupnicima.

Tome se usprotivio Kontić, rekavši da je Sabor i prije imao praksu da o značajnim pitanjima, kakva su sigurno ona o Sunčanom Hvaru i NE Krško, bez posebne procedure i glasovanja pozove predstavnika Vlade da o tim pitanjima podnese izvješće zastupnicima.

Stoga je zatražio stanku kako bi se njegov klub očitovao o daljnjem sudjelovanju u sjednici.

Tomčić, koji je na početku zasjedanja najavio da će danas zaključiti 29. sjednicu, odobrio je stanku.

Pročitajte više